28 / 03 / 2024

Gaziantep mahalle yenileme

Gaziantep mahalle yenileme

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihi, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması için “Sokak Sağlıklaştırma Projesini” hazırladı.

Gaziantep Şahinbey için son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Gaziantep Şahinbey ilçesi Bey ve Eyüpoğlu mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bölge yenileme alanı ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 31856 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

Gaziantep'e 12 yüzme havuzu ve 10 spor salonu inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen  “Mahalle Tipi Havuz Projesi” kapsamında 13 yüzme havuzu 2020 Mayıs ayının sonunda hizmete alınacak.

Gaziantep'te 8.2 milyon TL'ye satılık 17 gayrimenkul!

Gaziantep Şehitkâmil İlçe Belediye Başkanlığı, Şehitkamil Aşağıda Mahalle'de yer alan 17 adet gayrimenkulü 8 milyon 246 bin TL muhammen bedelle satışa çıkardı.

Gaziantep'te acele kamulaştırma yapılacak!

154 kV Fevzipaşa Brş.N.-K.Dağı RES Brş.N.-Gaziantep-2 Brş. Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında acele kamulaştırma yapılacak...

Manisa Köprübaşı'nda kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi kapsamında Köprübaşı’nın 5 mahallesinde başladığı altyapı yenileme çalışmalarını tamamladı.

Gaziantep Şahinbey Kahvelipınar sözleşme dönemi başladı!

Gaziantep Şahinbey Kahvelipınar 725 Konut Kentsel Yenileme Projesi Sözleşme İmzalama İşlemleri bugün başladı. Sözleşmeler 21 Temmuz'a kadar imzalanacak..

Gaziantep Korutürk Caddesi'ne 1,8 milyonluk yenileme!

Gaziantep Cephe ve Kentsel Düzenleme Tasarım Projesi son sürat devam ediyor. Proje kapsamında Korutürk Caddesi de yenilendi.

Gaziantep'in yolları genişletiliyor!

Yeni mahalle olan bölgelerde dar olan yolları genişletip vatandaşın hizmetine sunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey (Mülk), Yeşilköy, Burçkarakuyu, Kızılhisar, Onkoloji Hastanesi’nde yol genişletme ve asfalt çalışması yaptı.

Balbey'de kentsel yenileme heyecanı!

Balbey Mahallesi muhtarı Abdullah Uyaroğlu, “Menderes Türlel'in gayretiyle, Türkiye'de on binlerce mahalle varken Balbey Mahallemiz Bakanlar kurulu kararı ile, “Balbey Koruma Eksenli Kentsel Yenileme Projesi” olarak tescil edilmesini sağladı'' dedi.

TOKİ’den Gaziantep Şehitkamil’e mahalle konseptinde 694 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gaziantep’in Şehitkâmil İlçesi’ne 694 konutluk 3. etabın ihalesi yapıldı.

Gaziantep-Kilis Karayolu çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep-Kilis kara yolundaki asfalt yenileme çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep Bekirbey'deki kentsel dönüşümde son durum!

Gaziantep'in eski yerleşim yerlerinden biri olan Bekirbey Mahallesinin Kentsel Dönüşüm alanı ilan edildiğini ifade eden mahalle muhtarı Bülent Balaoğlu, Kentsel Dönüşüm nedeniyle hizmette aksamalar meydana geldiğini söyledi.

Gaziantep mahalle yenileme Haberi

Gaziantep mahalle yenileme


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihi, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması için “Sokak Sağlıklaştırma Projesini” hazırladı.


Tarihi yapıların yeniden kazandırılması için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Koruma ve Uygulama Denetim Bürosu, kent kimliğini korumak, yaşatmak ve mahallelik bilincini artırmak amacıyla Düğmeci Mahallesi’nde sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başladı.


Özgün sokak dokusu korunarak aks üzerindeki sokağın rölöve ve restorasyon projeleri kapsamında, bütün evlerin sokağa cephe veren taraflarında, bahçe duvarlarında, kapılarda, pencere doğramalarında, cumbalarda ve çatılarda, dükkan vitrinlerinde restorasyon yapıldı.


Sokaklardaki mevcut asfalt kaldırılıp tüm alt yapılar yenilenerek elektrik ve telefon hatları yer altına alındı. Ayrıca, bu uygulamalardan sonra sokaklar kesme bazalt taşlarla döşendi.


1988 yılından beri Düğmeci Mahallesi’nde esnaflık yaptığını ifade eden Hüseyin Bacaksız, caddenin güzelleştiğini söyledi.


Mahallelerine yapılan çalışmalardan oldukça memnun kaldıklarını dile getiren esnaf ve vatandaşlar da başta...