20 / 04 / 2024

gaziantep suriye sorunları

gaziantep suriye sorunları

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'e geldiğinde kendisine konut açığıyla ilgili problemlerin iletildiğini ve acil olarak ilk etapta organize bölgesinde 5.6 milyon metrekare araziyi ücretsiz verdiğini açıkladı.

Gaziantep'in en önemli sorunu konut!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir TV'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı Seçim bölgesi Gaziantep'e ilişkin de açıklamalarda bulunan Şimşek, Batman'ın baba ocağı, Gaziantep'in ise siyasetteki ilk göz ağrısı olduğunu ifade etti.

Suriye'de ihtiyaç sahipleri için 4 bin 500 konut inşa edilecek!

Ataa İnsani Yardım Derneği ve Merhametli Kalpler Derneği iş birliğinde, Gaziantep Valiliğinin desteğiyle, Suriye'de ihtiyaç sahipleri için toplam 4 bin 500 konut inşa edilecek.

Kuyumcular uyardı! Suriye altını ve sahte altın alarmı!

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, kontrollü normalleşme süreci ile birlikte başlaması beklenen düğünler öncesinde vatandaşları 'Suriye altını' ve sahte altın konularında uyardı.

Gaziantep'te 6. kattan düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Gaziantep Nurdağı'nda 6 katlı bir apartman inşaatının en üst katında çalışan kalıp ustası Suriye uyruklu Mahmut Muhammed hayatını kaybetti.

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi mülkiyetindeki araziler yer değiştirdi!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nde yaşanan sorunlar bitmiyor. Belediye bu kez Gaziantep, Şehitkamil ilçesi Burak Mahallesi’ndeki yol kenarında kalan bir vatandaşın arazisi ile arazinin arkasında kalan belediye mülkiyetindeki araziyi yer değiştirdi...

Haznevi Tarikatı Gaziantep'te külliye inşa ediyor!

Suriye merkezli Haznevi Tarikatı, Gaziantep’te sadece Suriyelilerin çalıştığı 67 bin metrekarelik arsa üzerinde devasa bir külliye inşa ettiriyor.

Suriye'de Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı 3 fakülte kurulacak!

Suriye'de Gaziantep Üniversitesine bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El-Bab), İslami İlimler Fakültesi (Azez) ve Eğitim Fakültesi (Afrin) olmak üzere 3 ayrı fakülte kurulmasına karar verildi.

Gaziantep'te demir-çelik piyasası değerlendirildi!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyelerinin faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanılan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlediği sektörel istişare toplantılarının sonuncusunda, demir-çelik piyasasında yaşanan fiyat artışları inşaat sektörü ile birlikte değerlendirdi.

Gaziantep'te emlak sektörü canlandı!

Gaziantep'te emlak ve inşaat sektörü bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Suriye'deki olayların bitmesi bölgede sektörü hareketlendirecek.

Mehmet Polat: Gaziantep'te kredisiz ev almak imkansız!

Gürkan Emlak sahibi Mehmet Polat, Gaziantep'te artan kiraların vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, halkın sorunlarından bahsetti.

Gaziantep'te arsa maliyetleri ucuz konut üretimini engelliyor!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.Ziyarette, Gaziantep'te müteahhitlik sektörünün geleceği ve müteahhitlik sektörünün yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Gaziantep’te lüks konutlara talep artıyor!

Suriye sınırındaki Gaziantep’te lüks ve ultra lüks konutların arz ve talebinde belirgin artış gözleniyor.

Gaziantep Nizip'e dönel kavşak müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin en büyük ilçesi olan Nizip’teki trafik sorunlarını masaya yatırdı. Büyükşehir ekipleri ilçenin trafik düzenlemesi ile ilgili ilçede bulunan sivil toplum kurulaşları, kanat önderleri ve Mustafa Kökmen Bulvarı esnafına bir sunum yaptı.

Gaziantep'te emlak yatırımı için fırsat doğdu!

Gaziantep Suriye iç savaşından en çok etkilenen illerin başında geliyor. Suriye’den ülkemize göçün ilk başladığı 2011 yılında bölgede emlak fiyatları çok hızlı bir artış göstermişti. Gayrimenkullerdeki fiyat artışı son dönemde durdu.

gaziantep suriye sorunları Haberi

gaziantep suriye sorunları

Gaziantep'in konut açığı kapanacak!


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'ni (GAİMDER) ziyaret etti. 


Bakan Şimşek ise, müteahhitlerin meslek odası kurmasında kendi bakanlığınca bir sakıncanın bulunmadığını belirterek, bu yasa Meclis'e geldiğinde hiç tereddüt etmeden destek vereceklerinin sözünü verdi. Şimşek, Gaziantep'e geldiğinde kendisine konut açığıyla ilgili problemlerin iletildiğini ve acil olarak ilk etapta organize bölgesinde 5.6 milyon metrekare araziyi ücretsiz verdiğini açıkladı. 


İnşaat sektörünün milli gelirdeki payının 5.9 olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, Avrupa ülkelerinde bu oranın yüzde 6 olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de önümüzdeki dönem inşaat sektörünün canlı olacağını söyleyen Şimşek, "Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de 6.5 milyon konut yenilenecek. Sektörün önü açık. Konut ve diğer projelerde yapacağımız çok iş var. Gaziantep'e baktığımızda belediyeler yeni alanları hızla imara açtılar. 100 bin yeni konut...