19 / 04 / 2024

Gaziantep’te lüks konutlara talep artıyor!

Gaziantep’te lüks konutlara talep artıyor!

Suriye sınırındaki Gaziantep’te lüks ve ultra lüks konutların arz ve talebinde belirgin artış gözleniyor.



Suriye sınırındaki Gaziantep’te lüks ve ultra lüks konutların arz ve talebinde belirgin artış gözleniyor.


Gaziantep’te ultra lüks konutların fiyatı 3 milyon liraya kadar çıkıyor. Dünyanın en büyük gayrimenkul şirketi olan RE/MAX Gökçem Broker/Owner’ı Uğur Tosun, Ortadoğu’nun sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep’te lüks ve ultra lüks konutların üretiminde de, talebinde de önemli artış olduğunu söyledi. Çok katlı binalarda yaşamak istemeyenlerin, geniş bahçeli, özel yüzme havuzundan saunaya kadar her türlü konfora sahip, gürültüden uzak, huzur veren konutları tercih ettiği belirtildi. 


‘‘Üretim de talep de artıyor’’


Apartmanların dışında, bireysel denilebilecek bağımsız tarzda ve site içerisindeki konutlara olan talep nedeniyle müteahhitlerin bu alana önemli yatırımlar yaptığını vurgulayan Uğur Tosun, “Artık insanların yaşam standartları ve lüks anlayışları değişiyor. Şehrin gürültülü, çok katlı binalarında yaşamak istemeyenler, şehir kenarındaki lüks konut projelerine ilgi gösterince, inşaat firmaları da bu alanda önemli projeler gerçekleştiriyor. Gaziantep’te, lüks konut alanında her talebi karşılayacak projeler bulunuyor. Lüksün sınırı yok diyecek noktadayız. Öyle ki lüks konutların fiyatları 3 milyon liraya kadar çıkabiliyor” dedi.


Lüks konutlarda KDV avantajı


Geçtiğimiz aylarda yapılan yeni düzenleme ile lüks konut almak isteyenlere önemli bir kolaylık getirildiğini de hatırlatan Tosun, “Bilindiği gibi inşaat sektörü ekonominin lokomotifidir. İnşaat sektörünün canlanması için 150 metrekare ve üzeri konutlardaki KDV 2017 Mart ayı sonuna kadar yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü. Bu şekilde stoktaki konutların satılması, dolayısıyla da piyasaların canlandırılması hedeflenmektedir. Lüks konut almayı düşünenler için yüzde 10’luk KDV indirimi önemli bir avantajdır” şeklinde konuştu.


‘‘Kurumsallık ve güven önemli’’


Son aylarda gayrimenkul piyasasında ciddi bir hareketlilik yaşandığına da dikkat çeken RE/MAX Gökçem Broker/Owner’ı Uğur Tosun, “Yoğun gündem nedeniyle yaz aylarında sektör biraz durgun bir dönem geçirdi. Ancak, Kurban Bayramı sonrası sektörde gözle görülür bir hareketlilik var. Önümüzdeki dönemde de bu canlılığın artarak devam etmesini bekliyoruz. RE/MAX Gökçem olarak, gayrimenkul eğitimli, profesyonel, işini doğru yapan ekibimizle hizmet veriyoruz. Gayrimenkul alım-satımlarında güven çok önemlidir. Avrupa ve Türkiye’nin en büyük RE/MAX ofisi olan Gökçem ekibi olarak, kurumsallık ve güven arayanlar bizi tercih etmektedir. 


Gaziantep Güneş


Geri Dön