24 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm son durum

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm son durum

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde yüzlerce vatandaş kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin hakları ve sözleşmeleri dikkate almadığını belirten Gaziosmanpaşalılar, konuya ilişkin konuştu.

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm protesto edildi!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm mağdurları, yaşadıkları evlerin yıkımıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen binalardaki su, doğalgaz ve elektrik sayaçlarını sökülmesine isyan etti.

Gaziosmanpaşa'ya dönüşümle 4 bin 492 konut!

İstanbul’un en yoğun ilçeleri arasında yer alan Gaziosmanpaşa’daki kentsel dönüşüm projeleri hız kesmeden devam ediyor.

Gaziosmanpaşa'nın dönüşümü için yeni karar!

İstanbul’da kentsel dönüşümün en çok tartışıldığı ilçelerden biri olan Gaziosmanpaşa'nın dönüşümü için yeni karar verildi. 

Gaziosmanpaşa beyaz yakalıların gözdesi oldu!

İstanbul’da kentsel dönüşümün son sürat devam ettiği ilçe Gaziosmanpaşa, bölgenin sosyo-kültürel dönüşümüne de liderlik ediyor. Yatırımcılar üzerinde yapılan araştırmaya göre, Gaziosmanpaşa beyaz yaka çalışanlardan oluşan kitle için cazibe yaratıyor.

Hasan Tahsin Usta: Dönüşümle önümüzdeki 100 yılı planlıyoruz!

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin 7 dev kentsel dönüşüm projesi, 2. Emlak Zirvesi´nde tanıtıldı. Uluslararası zirvede Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kentsel dönüşümün öncü ilçesindeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Gaziosmanpaşa'da kiralık ev kalmadı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Ahes Misal İstanbul projesinin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Gaziosmanpaşa'da kiralık konut kalmadığını söyledi.

Gaziosmanpaşa'da 30 bin konut dönüşecek!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, We Haliç projesinin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada Gaziosmanpaşa'da 30 bin konutun dönüşeceğini söyledi.

Gaziosmanpaşa'da 30 bin konut dönüştürülecek!

120 bin nüfusun yaşadığı Gaziosmanpaşa'da 30 bin konut kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek. Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları belediye öncülüğünde devam ediyor.

Gaziosmanpaşa'daki riskli alanlar için acele kamulaştırma!

Gaziosmanpaşa'nın Bağlarbaşı, Karlıtepe, Küçükköy, Merkez, Sarıgöl, Silahtarağa, Yenimahalle, Yenidoğan ve Yıldıztabya'daki riskli alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gaziosmanpaşa'daki dönüşümde bin 510 bina yıkıldı!

Şu günlerde Gaziosmanpaşa denince ilk akla gelen kentsel dönüşüm...Şantiyeye dönen ilçede bir yandan yıkımlar, diğer taraftan inşaatlar sürüyor. Peki çalışmalar ne aşamada? Şimdiye dek kaç bina yıkıldı, kaç bina yapıldı?

Gaziosmanpaşa'da riskli ilan edilen alanın yürütmesi durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yıldıztabya, Mevlana, Pazariçi ve Karayolları mahallelerinde kentsel dönüşüm planlarının önünü açmak amacıyla ilan edilen “riskli alan” kararının yürütmesi durduruldu.

Gaziosmanpaşa'da riskli alan kararları iptal mi ediliyor?

Uzun süredir gündemde olan İstanbul'un çeşitli ilçelerinde Riskli Alan ilan edilen ve akabinde 1/5000 'lik planların yapıldığı açıklanan bölgelerdeki Riskli alan İmar planlarına karşı birçok dava açılmış bulunmaktaydı.

Gaziosmanpaşa'daki dönüşüm Dubai'ye örnek oldu!

Şeyhi Muhammed Bin Raşid El Maktum adına kurulu MRHE adlı kurumdan gelen uzman bir heyet, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'dan Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüme iptal davası açıldı!

Gaziosmanpaşa Bannma Hakkı Meclisi üyeleri, kentsel dönüşüme ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesine dava açtı.

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa’da, Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024'te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

Gaziosmanpaşa'da, kentsel dönüşüm çerçevesinde devam eden projelerle 2024 yılının sonuna kadar toplam 15 bin konut dönüşmüş olacak. İşte ayrıntılar...

Bahaş Holding'ten kentsel dönüşüme tam destek! Gaziosmanpaşa’daki kentsel dönüşüm projesinin 1'nci etabı tamam!

Bahaş Holding'in CEO’su Abdüssamet Bahadır, başta İstanbul olacak şekilde Türkiye’nin birinci önceliğinin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte Bahadır'ın o açıklamaları...

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tepkisi!

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde yüzlerce vatandaş kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin hakları ve sözleşmeleri dikkate almadığını belirten Gaziosmanpaşalılar, konuya ilişkin konuştu.

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projesinde tahliye kararı!

Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde tahliye kararı alındı. Bölge halkı alınan karara tepki gösterdi.

Adana Seyhan'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana'nın Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 682 konut inşa edecek.

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yapımı bitirilen Sarıgöl Mahallesi 12B 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 796 konutta anahtar teslimine start verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekkürü!

Üsküdar Burhaniye, Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinin sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekküründe bulundu.

Süleyman Soylu'dan Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm açıklaması!

Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı'nda mahalle muhtarlarıyla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da önemli kentsel dönüşüm projelerinin takip edildiğini ve pek çok dönüşümün de gerçekleştiğini söyledi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti mecliste!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesindeki kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmaması nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm son durum Haberi

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm son durum

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde yüzlerce vatandaş kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur. BirGün Gazetesi'nden Yaren Çolak'ın haberine göre; Gaziosmanpaşa Belediyesi, hakları ve sözleşmeleri dikkate almıyor. 2013 yılından bu güne verilen sözlein tutulmamasının yanı sıra, yıkılan konutların yerine de yenileri yapılmadı. Apar topar evlerinden, mahallelerinden çıkarılan Gaziosmanpaşalılar, duruma tepki gösterdi. 

Gaziosmanpaşa sokaklarının birçoğunda aynı manzara görülüyor; terk edilmiş, yıkılmış konutlar... Fakat her mahallede başka başka hikâyeler bulunuyor; kimi 5 senedir bekliyor evini, kiminin 8 senesi geçmiş. Yaşadıkları mağduriyete ilişkin “Biz devletin sözüne güvendik, böyle oldu” diye konuştular.

İlçeye bağlı olan Yeni Mahalle'de dönüşüm 8 senedir sürüyor. Sürecin mağdurlarından Mustafa Rençber, Gaziosmanpaşa Belediyesi ile anlaşmaya imza atan yaklaşık 300 haneye, kendilerinden hiçbir para talep edilmeden  oda 1 salon konut verileceğinin söylendiğine dikkat çekerek, “Ama neredeyse 9...