25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü

İstanbul'daki kentsel dönüşümle ilgili önemli bir gelişme var. Mega kentin en büyük ilçelerinden Gaziosmanpaşa'da, belediye "acele kamulaştırma" yetkisi aldı. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta konuyla ilgili açıklama yaptı.

Gaziosmanpaşa'da yıkılan binaların çevre temizliği yapılmıyor mu?

Gaziosmanpaşa'nın 16 mahallesinde 13 bölgenin riskli alan olduğu gerekçesiyle başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Gaziosmanpaşa'da yıkılan binaların çevre temizliği yapılmazken ilçe adeta harabe bir kente dönü

Gaziosmanpaşa'nın kentsel dönüşümü örnek oluyor!

Dubai Şeyhi Muhammed Bin Raşid El Maktum adına kurulu MRHE adlı kurumdan gelen uzman bir heyet, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'dan Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümle değerlenecek!

Gaziosmanpaşa'da dünyaca ünlü bir mimarlık ofisi 4 bin dönümlük alanın dönüşümü için mastır plan hazırladı. Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Metrekaresi bin dolar olan evler 5 yıl sonra 25 bin dolara satılacak" dedi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, dönüşümün bölgede oturanların daha güzel ve yaşanabilir bir yerleşim alanında hayatlarını sürdürmeleri için yapıldığını belirterek, bu konuda halk tarafından desteklendiklerini söyledi.

Gaziosmanpaşa'da 432 hektarlık alan kentsel dönüşüme girdi!

İstanbul'un 1173 hektar yüzölçüme sahip Gaziosmanpaşa ilçesinin 432 hektarlık bölümünde kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülüyor. Şu ana kadar 1500 binanın yıkıldığı ilçede konut fiyatları en az 2 kat değer kazanıyor.

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projesi MIPIM'de tanıtıldı!

Cannes’te düzenlenen Uluslararası 26’ncı MIPIM Fuarı’na İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) hazırladığı 96 metrekarelik dev İstanbul maketi damga vurdu. Fuara çıkarma yapan Türk yatırımcılar, geliştirdikleri projeleri tanıtma imkanı buldu.

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü hakkında açıklama yapıldı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Pazariçi ve Yıldıztabya mahalle sakinlerine yönelik olarak bir Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "İlçemizde planlı bir kentsel dönüşüm yapılacak" dedi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Gaziosmanpaşa ilçesinde başlayan 588 konutluk Kentsel Dönüşüm projesinin temel atma töreni. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Hasan Tahsin Usta, "Hedefimiz 'Şehirde Dönüşüm, Yaşamda Değişim'i sağlamaktır" dedi.

Hasan Tahsin Usta ve Remzi Aydın, kentsel dönüşüm için buluştu!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kendisini ziyaret eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile kentsel dönüşüm hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda başkanlara yardımcıları Ahmet Bülbül ve Beşir Açıkça da eşlik etti.

Kentsel dönüşümde 2. yıkım, Sarıgöl Mahallesi’nde başladı!

Geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı patlatma ile başlayan kentsel dönüşümde 2. yıkım, Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi’nde Başbakan Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımı ile gerçekleşti

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Kentsel Dönüşüm töreni bugün yapılacak!

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Kentsel Dönüşüm töreni bugün 15.00'te gerçekleştirilecek

Erdoğan Bayraktar, Gaziosmanpaşa dönüşüm alanlarına bakacak!

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bugün Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret edecek

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti: Kira yardımı verilmedi, 2013'ten beri evler yapılmadı! 

Gaziosmanpaşa’da 2013’te başlayan kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı yapılan konutlar hala teslim edilmedi. İşte vatandaşların mağduriyeti...

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa’da, Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024'te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

Gaziosmanpaşa'da, kentsel dönüşüm çerçevesinde devam eden projelerle 2024 yılının sonuna kadar toplam 15 bin konut dönüşmüş olacak. İşte ayrıntılar...

Bahaş Holding'ten kentsel dönüşüme tam destek! Gaziosmanpaşa’daki kentsel dönüşüm projesinin 1'nci etabı tamam!

Bahaş Holding'in CEO’su Abdüssamet Bahadır, başta İstanbul olacak şekilde Türkiye’nin birinci önceliğinin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte Bahadır'ın o açıklamaları...

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tepkisi!

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde yüzlerce vatandaş kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin hakları ve sözleşmeleri dikkate almadığını belirten Gaziosmanpaşalılar, konuya ilişkin konuştu.

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projesinde tahliye kararı!

Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde tahliye kararı alındı. Bölge halkı alınan karara tepki gösterdi.

Adana Seyhan'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana'nın Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 682 konut inşa edecek.

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yapımı bitirilen Sarıgöl Mahallesi 12B 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 796 konutta anahtar teslimine start verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekkürü!

Üsküdar Burhaniye, Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinin sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekküründe bulundu.

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü Haberi

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü

İstanbul'daki kentsel dönüşümle ilgili önemli bir gelişme var. Mega kentin en büyük ilçelerinden Gaziosmanpaşa'da, belediye "acele kamulaştırma" yetkisi aldı. Bu karar, yaklaşık 30 bin evi etkileyecek. Bakanlar Kurulu karar aldı, İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne, "acele kamulaştırma" yetkisi verildi. 9 bölgenin riskli alan ilan edilmesi, belediyenin acele kamulaştırma yetkisi alması, ilçe sakinlerinde soru işaretleri yarattı. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta endişeye gerek yok diyor. 


Hasan Tahsin Usta, "Çok sıkıştığımız, sürecin yürümediği, projenin tıkandığı, ya da zorunlu durumlar oluştuğu pozisyonda alınmış bir yetki. Örneğin bizim kentsel dönüşüm alanlarından birinde 400 gecekondu var. 400'den 399'uyla anlaştık, bir tane tapu sahibi direniyor. Süre uzuyor, şartlar zorlanıyor" dedi. 


Şu ana kadar bir bina için kamulaştırma kararı alınmadı. Belediye Başkam Usta, kamulaştırma olursa, bunun piyasa rakamlarında yapılacağını söyledi.