29 / 03 / 2024

Hasan Tahsin Usta'dan acele kamulaştırma açıklaması!

Hasan Tahsin Usta'dan acele kamulaştırma açıklaması!

İstanbul'daki kentsel dönüşümle ilgili önemli bir gelişme var. Mega kentin en büyük ilçelerinden Gaziosmanpaşa'da, belediye "acele kamulaştırma" yetkisi aldı. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta konuyla ilgili açıklama yaptı.



İstanbul'daki kentsel dönüşümle ilgili önemli bir gelişme var. Mega kentin en büyük ilçelerinden Gaziosmanpaşa'da, belediye "acele kamulaştırma" yetkisi aldı. Bu karar, yaklaşık 30 bin evi etkileyecek. Bakanlar Kurulu karar aldı, İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne, "acele kamulaştırma" yetkisi verildi. 9 bölgenin riskli alan ilan edilmesi, belediyenin acele kamulaştırma yetkisi alması, ilçe sakinlerinde soru işaretleri yarattı. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta endişeye gerek yok diyor. 


Hasan Tahsin Usta, "Çok sıkıştığımız, sürecin yürümediği, projenin tıkandığı, ya da zorunlu durumlar oluştuğu pozisyonda alınmış bir yetki. Örneğin bizim kentsel dönüşüm alanlarından birinde 400 gecekondu var. 400'den 399'uyla anlaştık, bir tane tapu sahibi direniyor. Süre uzuyor, şartlar zorlanıyor" dedi. 


Şu ana kadar bir bina için kamulaştırma kararı alınmadı. Belediye Başkam Usta, kamulaştırma olursa, bunun piyasa rakamlarında yapılacağını söyledi. 


Gaziosmanpaşa'daki acele kamulaştırma protesto edildi!


Yenigün


Geri Dön