19 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşadaki kentsel dönüşümünde imar planı

Gaziosmanpaşadaki kentsel dönüşümünde imar planı

Bakanlar Kurulu'nun verdiği 'riskli alan' kararı ve 1/5 bin ölçekli planlarını yargıya taşıyan Gaziosmanpaşa sakinleri, bu kez hazırlanan yeni imar planının iptal istemiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa’da, Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projesinde tahliye kararı!

Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde tahliye kararı alındı. Bölge halkı alınan karara tepki gösterdi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yapımı bitirilen Sarıgöl Mahallesi 12B 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 796 konutta anahtar teslimine start verildi.

Süleyman Soylu'dan Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm açıklaması!

Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı'nda mahalle muhtarlarıyla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da önemli kentsel dönüşüm projelerinin takip edildiğini ve pek çok dönüşümün de gerçekleştiğini söyledi.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekilişi yarın!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da devam eden Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura heyacanı başladı. Proje dahilinde hak sahipleri yarın belirlenecek.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi 12 Şubat'ta!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da devam eden Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura heyacanı başladı. Proje dahilinde hak sahipleri 12 Şubat tarihinde belirlenecek.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura çekimi yapıldı!

Gaziosmanpaşa'da inşaatı tamamlanan 796 konutluk Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. 

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden 'We Haliç Kentsel Dönüşüm' açıklaması!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, basında çıkan We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaatların durduğuyla ilgili haberler hakkında açıklama yaptı. Belediye, inşaat çalışmaların hiç durmadığını, tüm kiraların eksiksiz ödendiğini açıkladı.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman teslim edilecek?

Sadece hak sahiplerinin sayısı kadar konut hayata geçirilen Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Gaziosmanpaşalılar, yatay mimari esaslı ve mahalle kültürünü yansıtan konutlara kavuşuyor.

Gaziosmanpaşadaki kentsel dönüşümünde imar planı Haberi

Gaziosmanpaşadaki kentsel dönüşümünde imar planı

Bakanlar Kurulu'nun verdiği 'riskli alan' kararı ve 1/5 bin ölçekli planlarını yargıya taşıyan Gaziosmanpaşa sakinleri, bu kez hazırlanan yeni imar planının iptal istemiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Evlerine Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından inşaat mühürleme belgesi gönderildiğini öne süren vatandaşlar, eylem yaptı. 


Gaziosmanpaşa'da 'riskli alan'edilen bölge, Haliç kıyılarından TEM'e kadar uzanan bir alanı kapsıyor. Bölgede yaklaşık 120 bin kişinin yaşadığı belirtiliyor. 


İstanbul'da kentsel dönüşümün en tartışmalı olduğu ilçelerden Gaziosmanpaşa, şimdi de belediyenin vatandaşa tahliye baskısıyla gündeme geldi. 50-60 yıllık tapulu evlerine belediyenin gönderdiği inşaat mühürleme belgelerine tepki gösteren vatandaşlar, kentsel dönüşüm için hazırlanan yeni imar planı için ikinci kez yargıya başvurdu. Gaziosmanpaşa Bannma Hakkı Meclisi adına konuşan Süleyman Şahin, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin gönderdiği inşaat mühürleme belgesiyle halkı açıktan tehdit etmeye başladığını iddia etti....