19 / 03 / 2024

Süleyman Soylu'dan Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm açıklaması!

Süleyman Soylu'dan Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm açıklaması!

Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı'nda mahalle muhtarlarıyla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da önemli kentsel dönüşüm projelerinin takip edildiğini ve pek çok dönüşümün de gerçekleştiğini söyledi.



Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı'nda mahalle muhtarlarıyla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  muhtarlarla geçen ay planlanan buluşmanın annesinin vefatı dolayısıyla bugüne ertelendiğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gaziosmanpaşa'nın sorunlarına ilişkin değerlendirmeler yapan Süleyman Soylu, gerek İstanbul'da gerekse Gaziosmanpaşa'da en öncelikle güvenlik tedbirlerinden birisinin deprem olduğunu belirtti.

Süleyman Soylu dan Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm açıklaması!

Gaziosmanpaşa'da önemli kentsel dönüşüm projelerinin takip edildiğini ve pek çok dönüşümün de gerçekleştiğini dile getiren Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

"Ancak hepimiz biliyoruz ki deprem bize fırsat tanımayabilir. Bunun için önümüzde adım atacağımız iki alan var. Birincisi riskli bina tespitlerine ağırlık vermek, mahallemizi deyim yerindeyse alıcı gözle incelemek ve bina yenilemeleri ile ilgili bilgi sahibi olup gerek belediyemizle gerekse de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleriyle bu konuda irtibat içerisinde olmak ve vatandaşımızı da bilgilendirmek. İkinci konu da afet eğitim çalışmaları. Burada aktif olarak sizler vazifelisiniz. Bildiğiniz gibi bu yılı afet eğitim yılı ilan ettik. Bu kapsamda şu ana kadar Türkiye'de ocak ayından bugüne kadar 6 milyon 241 bin 875 kişiye yüz yüze ve online olarak afet farkındalık eğitimi verildi. Bunların içinde 32 bin 234 muhtarımıza ve 46 bin 272 azaya da eğitim verildi. Sosyal medyadaki eğitim içerikli videolarımızın görüntülenme sayısı ise 4 milyon 350 bin 38 oldu. Hedefimiz tüm Türkiye'de bu yıl için 51 milyon vatandaşımıza ulaşabilmektir. Böyle kampanyalara muhtarlarımızın sahip çıkması çok önemli ve çok olumlu sonuç üretiyor. Afet anında da sahada en önemli partnerimiz muhtarlarımız. Onun için bu çalışmaya desteklerinizi ve bu işi sahiplenmenizi beklediğimi ifade etmek isterim. Afişlerini asmak, internet sitelerini duyurmak, artık ne olursa lütfen bu konuda gayretlerinizi esirgemeyin. Ama ifade ettiğim gibi riskli bina tespitlerinde sizlerin gayreti önemli. Aynı şekilde mahallenizdeki toplanma alanları, toplanma tatbikatı, deprem anında ve sonrasındaki ilk 6 saatte yapılacaklarla ilgili bilgilerinizi gözden geçirmek de, o günün sıkıntısını azaltmakta mutlaka büyük etki yapacaktır. Halihazırda İstanbul'da dikkat ederseniz 2 bin 900 toplanma alanı vardı, şu anda İstanbul'da son bir yılda yaptığımız çalışmalarla 5 bin 599 toplanma alanımız var."

Süleyman Soylu, mega kent İstanbul'da kişi başı toplanma alanının 1,29 metrekareden 3,37 metrekareye çıktığını, ülke genelinde ise toplanma alanı sayısının yaklaşık 25 bin 32 olduğunu dile getirere, toplanma alanlarının yaklaşık 5'te 1'inin İstanbul'da bulunduğunu söyledi.

Mega kent İstanbul özelinde ciddi bir deprem hazırlığı içerisinde olduklarını, tahliye alanlarının sayısını arttırdıklarını, şimdi barınma alanlarını elden geçireceklerine değinen Süleyman Soylu, AFAD'la ilgili proje aşamasında olan telefon uygulamasının tamamlandığını söyledi.

 

Gaziosmanpaşa'da 4 caminin inşaatında son aşamaya gelindi!


Geri Dön