19 / 04 / 2024

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan TOKİ'ye kentsel dönüşüm övgüsü!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan TOKİ'ye kentsel dönüşüm övgüsü!

Rize'de inşa edilen millet bahçesi inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TOKİ tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize'de yapımı devam eden Rize Millet Bahçesi inşaatını ziyaret etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yazıcı beraberinde bulunduğu heyet ile devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

İnceleme sırasında gazetecilere açıklama yapan Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millet bahçeleri projelerine çok değer verdiğini açıkladı.

Kentlerde bahçe havası yaşanacak alanların gün geçtikçe azaldığını belirten Yazıcı, "Millet Bahçesi ile Rizeli ve Rize'ye gelenler imkana kavuşacak. 180 dönüm deniz dolgusu yapılıyor. 220 dönüm mevcut eski dolgu yapılmış alan var. Toplam 400 dönümden oluşan bir Millet Bahçesi Rize'nin çehresini değiştirecek. Diğer projeler ile doğrudan doğruya insanın huzurunu ve yaşam kalitesini esas alan bir mekan oluşturuluyor. Önemli bir yatırım olarak düşünüyorum." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı dan TOKİ ye kentsel dönüşüm övgüsü!

Şehirlerin çağdaş bir görünüm için kentsel dönüşüme gerek olduğunu söyleyen Yazıcı şu açıklamalarda bulundu: 

"Çevreye verilen önemin bir göstergesi olarak ortaya çıkacak yeni mekanlar. Eskiye yapılanlara bir şey söylemenin kimseye bir faydası yok. Nihayet yapılan mekanlar insanlar için. İş yeri ve konut olarak kullanılan bu mekanların sağlık ve deprem bakımından, şehirleşme bakımından taşıdığı riskler kentsel dönüşüm ile tasfiye edilmiş oldu, oradan kaldırılmış olacak. İnsanımız daha rahat, daha huzurlu düzene ve görselliğe kavuşmuş olacak."

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) kentsel dönüşüm çalışmalarını başarılı bir şekilde hayata geçirdiğini söyleyen Yazıcı, "Yıkım yapılan sahalardaki mülk sahipleri ve kiracılar ile bire bir görüşüldü. Onların memnuniyeti sağlanarak kentsel dönüşüm başlatıldı. Çok gürültü, patırtı olmadı. Çok güzel samimi paylaşımlarla sorunların çözümünün hedeflendiği görülünce muhatap kitle bundan memnun oldu" şeklinde konuştu.

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun ilgi!


Geri Dön