28 / 03 / 2024

Gebze Osman Hamdi Beyin Kayıkhanesi restore mi ediliyor

Gebze Osman Hamdi Beyin Kayıkhanesi restore mi ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, resim sanatında pek çok eser ortaya çıkaran ve Eskihisar’da müzesi bulunan Osman Hamdi Bey’in Müzesi’nin yanında yer alan kayıkhanesi restore ediliyor.

Ressam Osman Hamdi Bey’in Gebze'deki köşkündeki kapıların değeri şaşkına çevirdi!

Osman Hamdi Bey’in müze olan Gebze’de bulunan köşkündeki kapıların değeri şok etti. Zemin kattaki el işlemeli çiçek figürlü kapının Kaplumbağa Terbiyecisi (15 milyon lira) tablosu ile aynı değerde olduğu öğrenildi.

Osman Nuri İnceöz, Sinpaş GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Hamdi Topçu'nun ayrılması nedeniyle boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine, Osman Nuri İnceöz'ün seçilmesine karar verildi. 

Kocaeli Gebze'ye akademi lise müjdesi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Osman Yılmaz Mahallesi 449 Ada 49 parselde bulunan binayı akademi liseye dönüştürüyor.

Gebze'ye yeni yaya köprüsü inşa edilecek!

Gebze D-100 Osman Yılmaz Mahallesi mevkiinde yapılacak olan yaya köprüsünün ihalesi yapıldı.

Gebze’ye yaya köprüsü inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze D-100 üzeri Osman Yılmaz Mahallesi bölgesinde yaya köprüsü inşa edilecek.

Sultanahmet'teki Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

OSMAN Hamdi Bey tarafından Sultanahmet'te kurulan, İskender Lahdi gibi dünyanın en önemli eserlerinin sergilendiği uygarlık tarihinin 125 yıllık evi olan Arkeoloji Müzesi'ndeki restorasyon tamamlanmak üzere.

Osman Gazi Köprüsü’nde asfaltlama çalışmaları başladı!

İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçişi’nin sağlayacak Osman Gazi Köprüsü’nde asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu 102 bölgenin fiyatlarını artırdı!

Gebze'den başlayıp Osman Gazi Köprüsü'nden Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa kentlerini takip ederek İzmir'e inen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun geçtiği araziler, kimi yerlerde 4 katına varan oranlarda değerlendi.

TOKİ Kocaeli Gebze 24 derslikli lise inşaatı ihalesi bugün!

TOKİ Kocaeli, Gebze, Osman Yılmaz Mahallesi'nde 24 derslikli Anadolu Lisesi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Kocaeli Gebze'de 24 derslikli lise inşaatı ihalesi 17 Mayıs'ta!

TOKİ Kocaeli, Gebze, Osman Yılmaz Mahallesi'nde 24 derslikli Anadolu Lisesi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 17 Mayıs 2016 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Kocaeli Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi restore edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze Eskihisar'daki Osman Hamdi Bey kayıkhanesinin restorasyonu tamamlandı. Kayıkhane restorasyonun ardından kültürel ve sosyal amaçlı kullanılacak.

Osman Güler, mühendislere 1/1000'lik imar planını anlattı!

Osman Güler, Gebze'deki inşaat mühendislerine Batı bölgesindeki dört ilçenin 1/lOOO'lik imar planını anlattı İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği'nde yapılan seminere inşaat mühendisleri yoğun ilgi gösterdi.

Osman Hamdi Bey’in kayıkhanesi yenileniyor!

Osman Hamdi Bey’in Gebze Eskihisar’daki evinin restore edilerek müze haline getirilmesinin ardından, evin bahçesinde bulunan kayıkhane de yenileniyor, kayıkhane restorasyon çalışmalarının ardından kültür hazinesine katılacak.

Gebze Osman Hamdi Beyin Kayıkhanesi restore mi ediliyor Haberi

Gebze Osman Hamdi Beyin Kayıkhanesi restore mi ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, resim sanatında pek çok eser ortaya çıkaran ve Eskihisar’da müzesi bulunan Osman Hamdi Bey’in Müzesi’nin yanında yer alan kayıkhanesi restore ediliyor. Ahşap uygulamaları yapılan restore çalışmalarında kayıkhane şekillenmeye başladı. Bütün restorasyon projeleri hazırlanan kayıkhane için Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayının ardından restorasyon çalışmaları başladı.

BODRUM KAT TAMAMLANDI

Osman Hamdi Bey’in Müzesi’nin önemli bölümlerinden olan kayıkhanesinin taş ve tuğla malzemeden oluşan bodrum kat çalışması tamamlandı. Bahçe duvar direkleri yapılan yapının ahşap uygulamaları devam ediyor. Osman Hamdi Bey’in kayıkhanesini özellikle İstanbul’a gidiş gelişlerinde deniz yolunda kullandığı biliniyor. Kayıkhane restorasyonun ardından kültürel ve sosyal amaçlı kullanılacak. Kayıkhane Kocaeli’de 19. yüzyıldan günümüze ulaşan orijinal kayıkhane olma özeliğini taşıyor.


Bizim...