25 / 04 / 2024

Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi

Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı yüksek enflasyon ve dolar kuruna ilişkin adımlar atılacağını açıklamıştı. Bakanlık 'Akşam saatlerinde açıklayacağız' dediği projeyle ilgili ilk bilgileri paylaştı. Buna göre Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi için talep toplanacak. İşte detaylar...

Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Kredi kartı limitlerinde düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit mi belirlenecek? 

Vergide yeni dönem... Gelire göre vergi sistemi geliyor!

Gelire göre vergi sistemi gündemde tekrardan yerini aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konuya ilişkin çalışma başlattıklarını belirtti. Peki, gelire göre vergi ödeme nasıl olacak? İşte detaylar...

Yatırımcıların yeni gözdesi altın ve dolara endeksli kripto paralar

Dolar ve altının hızlı yükselişi sonrası alım satım işlemlerinde makas farkı açıldı. Bu gelişmelerin ardından yatırımcılar altın ve dolara endeksli kripto paralara yöneldi. 

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Altın geleneksel bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan büyük ilgi görürken, dijitalleşmeyle birlikte şimdi de altına endeksli tokenler çıktı. Özellikle ABD’deki bankacılık ve borç krizi nedeniyle kripto paralarda görülen hareketlilik ile birlikte altına endeksli tokenler’ın da yıldızı parladı.

Gelire göre kredi faizi konut fiyatlarını artırır mı? Uzmanlar ne diyor?

Gelire göre konut kredisi faizi uygulamasını değerlendiren gayrimenkul sektörü uzmanları, konut talebinin canlanmasının fiyatları da yukarı çekeceğini belirtti. Uzmanlara göre gelir kıstası vergi mükellefi olmayan kesime haksız kazanç sağlayacak.

Türk Lirası mevduatına bir destek adımı daha! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı

Hükümetin liralaşma politikası kapsamında atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. 20 Aralık'ta çıkarılan Kur Korumalı Mevduat, Gelire Endeksli Senet, Türk lirası kredi kullanımında döviz limiti sınırlaması adımlarından sonra şimdi TL mevduatlarına uygulanan stopaj indirimlerinin süresi uzatıldı.

GES’te büyük kazanç! Bugün son gün, paralar hesaplara yatırılıyor

Yatırımcıların Türk lirası cinsi varlıklara yönelimlerinin teşvik edilmesi amacıyla Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi (GES) için kamu bankalarınca talep toplama bugün bitiyor.

GES için flaş açıklama! İşte biteceği tarih

Gelire Endeksli Senet (GES) ihracatına ilişkin süre yarın bitiyor. Yatırımcılar en az 100 lira tutarında senet alabilirler. İşte GES'le ilgili merak edilenler.

Gelire endeksli senet nedir? GES nedir?

GES nedir? Gelire endeksli senet nedir? soruları şu sıralarda sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte gelire endeksli senet hakkında merak edilenler!

Vakıfbank, Gelire Endeksli Senetler için talep topluyor! 22 Haziran'da sona erecek!

VakıfBank, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senetleri (GES) için talep toplama sürecini başlattı. 22 Haziran atrihine kadar sürecek talep toplama için asgari miktar 1.000 lira olarak açıklandı.

GES nedir? GES ne anlama geliyor? Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

GES başvurularına dair araştırmalar bugün itibariyle başladı. GES başvurusu yapmak isteyenler gündemi yakından takip ediyor. Peki GES nedir, Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

GES'in dolar üzerindeki etkisi ortaya çıktı! Uzmanlardan büyük kriz uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın duyurduğu Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi doların yükselişi üzerinde frenleyici bir etki yapamadı. Piyasa ve para uzmanları "Büyük krize hazır olun" yorumu yaptı. GES için 15 Haziran'dan itibaren talep toplanacak.

Hükümetten enflasyonu düşürmeye yönelik bir adım daha! Yüzde 10'a yükseltildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın enflasyonla mücadele için uygulamaya koyduğu Gelire Endeksli Senet, kredi kart limitlerinin güncellenmesi, Emtia Fonu Pazarı kurulması gibi adımlara bir yenisini daha ekledi.

Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi Haberi

Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde yeni adımların atılacağını duyurmuştu. Açıklanan adımların ilkiyle ilgili flaş açıklamalar geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamalara göre;

* Gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek.

* Sadece gerçek kişilere sunulacak olan GES’ler ülke genelinde gerçekleştirilecek duyuru ve talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilecek. 

* Senede ilişkin talep toplama işlemleri ile senedin ihracı, kupon ve anapara ödemeleri Bakanlığın sitesinde yayınlanacak duyuruda belirtilecek bankalar aracılığı ile gerçekleştirilecek.

* İhraç edilecek senetler 3 ayda bir yatırımcısına kupon getirisi sağlayacak. Kupon ödemelerinde askeri getiri garantisi olacak. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tasarrufların Türk lirasından değerlendirilmesinin teşviki ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemlerinin 15 Haziran'dan itibaren gerçekleştirileceğini açıkladı.


 

Vatandaşların tasarruflarını dolar yerine...