19 / 04 / 2024

gemi turizmi

gemi turizmi

Cruise Türkiye Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Güney Avrupa'daki limanlarda yaşanan sorunların kruvaziyer şirketlerini yeni arayışlara zorladığını, bunun da Türkiye'ye yeni fırsatlar sunduğunu söyledi.

7 ayda 805 bin turist gemiden indi!

1 Ocak-31 Temmuz tarihleri arasında Türkiye kıyılarına 635 turistik gemi demir attı. Her biri en az 2 bin yolcu taşıyan kurvaziyerlerden 805 bin 333 turist indi.

Türkiye'ye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist giriş yaptı!

Türkiye kıyıları, yaklaşık 5 bin yolcu kapasiteli dev gemilerin uğrak rotası oldu. İstanbul, Kuşadası ve İzmir başta olmak üzere ülkeye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist giriş yaptı...

Ev turizmi için 15 müfettiş görevlendirildi!

Türkiye'de, her yıl ciddi oranda büyüyen "ev turizmi" pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli miktarda vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Ev turizmi 15 bin müfettişin takibinde olacak!

Turizmin kayıp hazinesi olarak nitelendirilen 'ev turizmi'ni kayıt altına almak için harekete geçildi. 15 bin müfettiş, özellikle konutu olan yabancıların ve ikinci konut sahiplerinin kısa dönemdeki kiralamalarını takibe alacak.

Ev turizmi kapsamında kiralanan konutlar kayıt altına alınıyor!

Türkiye'de, her yıl ciddi oranda büyüyen "ev turizmi" pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli miktarda vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Aziz Kocaoğlu: Türk-Yunan turizmi için işbirliği geliştirilmeli!

Türkiye-Yunanistan arasındaki turizmi geliştirmek için düzenlenen Turizm Etkinliği'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Yunan işbirliğinin dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Gaziantep 5 yıldızlı 11 oteliyle turizmi genişletiyor!

Sanayisi ile çok sık yerli ve yabancı işadamlarını ağırlayan Gaziantep'te kültür turizmi de hızla gelişiyor. Kentte 11 beş yıldızlı otel, 2 bin 219 oda, 5 bin 219 yatak kapasitesi bulunuyor.

Türk tersaneleri 5.5 milyar dolarlık gemi yapım işi aldı!

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Denizcilik Fuarının ilk iki gününde Türk tersaneleri, 5.5 milyar dolarlık sipariş aldı. En büyük siparis 12 gemi ile Norveç Kraliyet Ailesi'nden geldi. Norveç'i Hollanda ve ABD takip etti.

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi 12 Mart 2015 'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş 'ta Mohamad Khaır Hafar Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Kruvaziyer turizminin yeni tercihi Bodrum!

Bodrum 'a turizm sezonunda gelecek gemi yolcusunda artış olması bekleniyor. Global Liman İşletmeleri Bodrum Yolcu Liman Müdürü Gonca Uygun, kruvaziyer turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

AN-DE-TUR Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi açıldı!

AN-DE Tur Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Bakırköy'de, Aslı Beyaz Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Senegal'de yüksek vergiler turizmi olumsuz etkiliyor!

Afirka ' nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Senegal ' de, alınan yüksek vergiler ve tüm ülkelere uygulanan vize, turizmi olumsuz etkiliyor.

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.

2014'te boğazlardan 89 bin 111 gemi geçti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, transit gemi trafiğinin yanı sıra şehir içi ulaşımda da önemli yer tutan İstanbul Boğazı'ndan geçen yıl 8 bin 745'i tanker olmak üzere 45 bin 529 gemi geçiş yaptı.

Ayden Marine Yazılım Gemi Mühendisliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayden Marine Yazılım Gemi Mühendisliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 12 Şubat 2015'te, Pendik'te 10 bin TL sermaye ile, Ayçın Özsakabaşı Müdürlüğü 'nde kuruldu.

gemi turizmi Haberi

gemi turizmi

Türkiye Kruvaziyer Platformu (Cruise Türkiye) Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Güney Avrupa'daki limanlarda yaşanan sorunların kruvaziyer şirketlerini yeni arayışlara zorladığını, bunun da Türkiye'ye yeni fırsatlar sunduğunu bildirdi.  


Demirtaş, yaptığı açıklamada, İspanya'nın Berselona Kenti'nde düzenlenen "Kruvaziyer Hatları Uluslararası Birliği 2014 Zirvesi" ve "Seatrade Med Barcelona Fuarı"na, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk ile katıldıklarını hatırlattı. 


Fuarda, sadece İzmir'i değil tüm Türkiye'yi temsil etmeye çalıştıklarını vurgulayan Demirtaş, açtıkları stantta Çeşme Limanı başta olmak üzere Türkiye'deki 17 liman ve 7 iskeleyi harita ve görselleriyle tanıttıklarını belirtti. 


Yaptıkları görüşmelerde birçok şirketin Güney Avrupa'daki limanlarda yaşanan sorunlar nedeniyle, yeni arayışlar içinde olduğunu gördüklerini aktaran Demirtaş, "Güney Avrupa limanlarındaki sorun Türkiye'ye yeni fırsatlar sunuyor" dedi. 


Fuara İzmir dışında Türkiye'den sadece...