19 / 04 / 2024

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.



Rusya ekonomisinde yaşanan dalgalanmanın etkisiyle bu ülkeden gelen turist sayısında azalma yaşanırken, Türkiye’de gözler kongre turizmine çevrildi. Dünyanın önde gelen iletişim, etkinlik ve organizasyon firmalarından biri olan MCI’ın CEO’su Sebastien Tondeur, Türkiye’nin sahip olduğu turizm potansiyelini doğru değerlendirmesi halinde Rus turistlerden kazandığının üç katını kongre turizminden kazanabileceğini söyledi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Sebastien Tondeur, Türkiye’nin, geleceğin 11 ülkesi olarak adlandırılan ‘next eleven’ listesinde yer aldığını belirterek, “İstanbul dünyanın kongre pazarında en önemli sekizinci kent durumunda. Sadece bu özellik bile gelecek yılların turizm sektöründe Türkiye adına son derece güzel geçebileceğinin habercisi olabilir” dedi. 


Tarihi değerleriniz var


MCI CEO’su Tondeur, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olmasının yanı sıra tarihi ve turistik alanlar ile İstanbul gibi bir değere sahip olduğunun belirterek, “Tüm bunlar Türkiye için artı bir değer. Fakat buna rağmen Türkiye’ye gelen turist sayısında ciddi dalgalanmalar yaşanıyor. Türkiye’nin en büyük avantajlarından biri güneşli gün sayısının fazlalığı. Ayrıca, Asya, Avrupa ve Afrika’nın en önemli kesişim noktalarından biri olması, inanç, kültür ve kongre turizminde de Türkiye’ye büyük bir değer kazandırıyor” dedi. Dünyada kongre turizminin her geçen gün daha da değerli bir trend haline geldiğini aktaran Tondeur, sadece deniz, kum ve güneş ile turizm geliri elde etmenin bir yere kadar olduğunu kaydetti.


3 kat daha fazla harcama


Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3  kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir. Türkiye, doğru adımları atması halinde kongre turizmi ile Rus turistlerden kazandığını 3’e katlar” ifadelerini kullandı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre Antalya’ya ocak-mayıs döneminde gelen Rus turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32.4 geriledi. Rusya pazarındaki ziyaretçi sayısı da 802 binden 542 bine düştü. Küresel çapta hizmet veren iletişim, etkinlik ve organizasyon şirketi MCI, 1987 yılından bu yana toplantı, organizasyon, dernek ve kongre etkinlikleri düzenliyor. Türkiye başta olmak üzere 31 ülkede faaliyet gösteriyor.


Star


Geri Dön