26 / 04 / 2024

türkiyede kongre turizmi ne durumda

türkiyede kongre turizmi ne durumda

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Türk müteahhitler için ABD pazarı açıldı!

ABD'de altyapı yatırımları için 3.5 trilyon dolarlık bütçeye Kongre'den onay verildi. ATBD Council Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bu yatırımların Türk müteahhitler için büyük fırsat olduğunu dile getirdi. 

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Zuchex Fuarı 22-25 Eylül'de Tüyap'ta!

Uluslararası Ev Eşyaları&Lifestyle Fuarı Zuchex 22-25 Eylül tarihleri arasında Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde.

Zuchex Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor!

Uluslararası Ev Eşyaları&Lifestyle Fuarı Zuchex 22-25 Eylül tarihleri arasında Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde 27’inci defa kapılarını açıyor.

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Ankara'da kongre turizm atağı yapıldı!

ATO Başkent'i kongre turizmi merkezi haline getirmek için yol haritası belirlemek ve yapılacak çalışmalara tüm tarafları dahil etmek amacıyla düzenlediği "Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısından önemli kararlar çıktı.

Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama toplantısı gerçekleşti!

Ankara Sheraton Oteli 'nde düzenlenen " Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısı 'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Ankara turizmi için Tanıtım Üst Kurulu kuruluyor!

ATO'nun düzenlediği ve çok sayıda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı "Ankara'da Kongre Turizmi Toplantısından başkent için önemli kararlar çıktı.Toplantıda Ankara'nın reklam ve tanıtımı için öncelikle Tanıtım Üst Kurulu" kurulması kar

türkiyede kongre turizmi ne durumda Haberi

türkiyede kongre turizmi ne durumda

Rusya ekonomisinde yaşanan dalgalanmanın etkisiyle bu ülkeden gelen turist sayısında azalma yaşanırken, Türkiye’de gözler kongre turizmine çevrildi. Dünyanın önde gelen iletişim, etkinlik ve organizasyon firmalarından biri olan MCI’ın CEO’su Sebastien Tondeur, Türkiye’nin sahip olduğu turizm potansiyelini doğru değerlendirmesi halinde Rus turistlerden kazandığının üç katını kongre turizminden kazanabileceğini söyledi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Sebastien Tondeur, Türkiye’nin, geleceğin 11 ülkesi olarak adlandırılan ‘next eleven’ listesinde yer aldığını belirterek, “İstanbul dünyanın kongre pazarında en önemli sekizinci kent durumunda. Sadece bu özellik bile gelecek yılların turizm sektöründe Türkiye adına son derece güzel geçebileceğinin habercisi olabilir” dedi. 


Tarihi değerleriniz var


MCI CEO’su Tondeur, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olmasının yanı sıra tarihi ve turistik alanlar ile İstanbul gibi bir değere sahip olduğunun belirterek, “Tüm...