29 / 03 / 2024

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.




CITYSCAPE Global 2015, bugüne kadar Türk firmaların en yüksek katılım gösterdiği Cityscape oldu. 61 Türk firması fuara katılırken, alan olarak da fuarın yüzde 10'unu Türk şirketlerin stantlan oluşturdu. 

Fuarın başlangıcında, bu yüksek katılımın, yüksek satış getirip getirmeyeceği merak konusuydu. Çünkü sektör temsilcileri, bu fuar Türkiye'ye Körfez ilgisinin devam edip etmediğinin en önemli göstergesi olacaktı. Fuarın tamamlanmasıyla sektör derin bir nefes aldı. 3 günlük fuarda yüz milyonlarca dolarlık gayrimenkün Araplara satıldı, önemli işbirliklerine imza atıldı. 

Körfezin Türkiye ilgisinin artarak devam ettiği bir kez daha teyid edildi.

 

İLGİYİ GÖZLEMLEMEK İSTEDİK


Cityscape'e stantlanyla katılan şirketlerin yanı sıra ortamı koklamak için gelen yatırımcıların sayısı da az değildi. Fuarı bireysel olarak ziyaret eden Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bu yıl henüz yeni projelere başlamadığımız için Cityscape'e Dap standıyla gelmedik. Ama ben ortamı görüp, Arap yatırımcıların Türkiye ilgisini gözlemlemek için fuarı gezmek istedim. Gördüm ki Körfez'in Türkiye ilgisi daha da artıyor. 

İzlenimlerim çok olumlu" ifadelerini kullandı. 


SADECE PROJE MAKETLERİ YETMEZ


Türkiye'nin bu yılki katılımının oldukça yoğun olduğunun altını çizen Ziya Yılmaz, "Bu kadar Türk firmasının Cityscape'te olması çok güzel. Ancak bence bu yeterli değil. Önümüzdeki yıl devlet kurumlarının, TOKİ'nin Emlak Konut'un da el ele vermesiyle ortak çok büyük bir platform oluşturmalı ve şirketlerin tek tek projeleri yerine geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı organize edilmeli. Sadece proje maketi getirerek, çok ağır ilerleriz. Oysa bizim hızlanmamız gerek. Bu da büyük bir Türkiye tanıtımıyla olur. 


HEM KAYAK HEM DENİZ


Boğaz'ıyla, Ege'siyle balığıyla, Antalyası'yla tüm ülke tanıtılmalı. Körfezin iklimi çok zor bir iklim. Bizim ülkemizde ise hem kayak yapmak, hem denize girmek mümkün. Büyük bir iklim avantajımız var. Bunları göstermeliyiz. TV reklaııılarıyla, sinevizyon gösterileriyle ülkemizi tanıtırsak seneye turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" şeklinde konuştu. 


'BAL PETEĞİ' GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR


Yabancı yatırımcılarla görüşmeler yaptığını anlatan Yılmaz, "Bize çeşitli tekliflerle geldiler. 

Yeni projelerimizi beklediklerini ifade ettiler. Biz de onları İstanbul'a davet ettik. İstanbul'da daha somut gelişmeler olacaktır" dedi. Önümüzdeki günlerde Taksim'de hayata geçirecekleri bal peteği şeklindeki projenin lansmanını yapacaklarını hatırlatan Yılmaz, "Yatırımcılar Petek projemizi de Adam Kule'yi de merak ediyor" diye konuştu. 



Akşam






Geri Dön