25 / 04 / 2024

Blue' 'Türkiye'yi Mantoluyoruz' kampanyası başlattı!

Blue' 'Türkiye'yi Mantoluyoruz' kampanyası başlattı!

"Blue' Safe Mavi Kale Ve Modacı Ümit Ünal İstanbul'dan  Sonra Şimdi de Türkiye'yi "Manto"luyor



Yapı  Sektörüne, Mardav, Kalekim ve Dow Chemical tarafından armağan edilen Blue' Safe Mavi Kale, enerji tasarrufuna dikkat çekmek için başlattığı İstanbul'u Mantoluyoruz kampanyasını Türkiye'ye taşıyor. Mavi Kale, Ümit Ünal ile birlikte Türkiye'nin 5 ilinden 5 farklı yapıyı sembolik olarak `manto'luyor.

Projenin tanıtımı  28 Nisan Çarşamba günü Divan Kuruçeşme'de bir basın kahvaltısı ile yapılacak. Sabah 10.00'da başlayacak toplantıda proje yetkilileri ve tüm "manto"lanan maketler bulunacak.

Tüm dünyada gittikçe önem kazanan enerji tasarrufu ile küresel ısınmaya karşı önlem alınması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Mavi Kale, Türkiyenin farklı bölgelerinden,seçtiği 5 tarihi yapıyı sembolik olarak mantoladı. Proje kapsamında yer alan İstanbul,  Ankara,  İzmir  Trabzon ve Kars illerinden seçilen yapılar Moda tasarımcısı Ümit Ünal'ın özel tasarımlarıyla `manto' giydi.

Kampanya kapsamında, yer alan yapılar; İstanbul Eminönü'ndeki Arkeoloji Müzesi, Ankara'dan ODTÜ Mimarlık Fakültesi binası, İzmir'den Devlet Tiyatrosu Binası, Trabzon'dan Atatürk Köşkü ve Kars'tan 12 Havari Kilisesi (Kümbet Cami) olarak belirlendi.

Bu 5 önemli binanın birebir gerçeğine uygun dev maketlerine, gerçek mantolar diken Ünal, mantoları yapıların ruhuna göre tasarladı.  Ümit Ünal'ın tasarımları ile sembolik olarak "manto" lanan bu maketler tüm Türkiye'de sergilenerek toplumun enerji tasarrufu konusunda bilinçlenmesi sağlanacak.

Projenin sosyal sorumluluk amacı  taşıması nedeniyle birçok ilde bulunan okullar ve halkevlerinde ise insanlara enerji tasarrufu sağlamanın yolları hakkında eğitimler verilecek.

`MANTO' HEM BÜTÇEYE, HEM SAĞLIĞA HEM ÇEVREYE , HEM KONFORA DUYARLI !

Proje ile ısı yalıtımı yaptırmanın bütçeye, sağlığa, konfora ve en önemlisi çevreye yatırım yapmak olduğu vurgulanırken, yalıtım bilincinin geliştirilmesi ve böylece doğal enerji kaynaklarının daha doğru kullanılarak çevreye karşı duyarlı olunmasının gerekliliğine dikkat çekilmesi hedefleniyor.

TÜRKİYE,  ÜMİT ÜNAL TASARIMLARI İLE "MANTO"LANACAK!

Mantolama kavramı; korumak, korunmak, izole etmek anlamlarına geliyor. Bu kavramı insanlara yaklaştırmak, benimsetmek için başka türlü ifade etmek gerekiyor. Bu noktada, Türkiye'yi sembolize eden farklı bölgelerden farklı kültür alt yapılarına sahip 5 ilin 5 farklı yapısının sembolik olarak mantolanması, sokaktaki yüzümüzü döndüğümüz, yaşadığımız tüm evlerin de mantolanmasını ifade ediyor. Çünkü bu projenin bir özendirme projesi olması planlanıyor. Bu proje, göründüğü gibi sadece Arkeoloji Müzesi'ni, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Binası'nı mantolamak değil, yaşamımızı mantolayarak korumayı amaçlıyor.


Geri Dön