19 / 04 / 2024

türkiye Kongre turizmi

türkiye Kongre turizmi

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Türkiye kongre turizminin yeni merkezi oldu!

2013'te kongre turizminden 2.5 milyar dolar gelir elde eden Türkiye'nin bu yılki hedefi 3 milyar dolar. Şimdiden 77'si İstanbul'da olmak üzere 106 kongre için yer ve tarih alınmış durumda...

Kongre turizmi sektörü canlandırıyor!

Çeşitli kaynaklara göre turizm sektörü, dünya genelinde önemli bir gelişme gösterdi. 1995 yılında 20 bin olan kongre organizasyonu, 2005 yılında 35 binin üzerinde gerçekleş ti...

Türkiye, akıllı şehirler konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında!

Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrif ettiği 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'ne katıldı.

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Karaderili'den Türkiye'nin kongre oteli!

Karaderili Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Tevfik Talas, 3 bin 500 metrekare alan üzerine aynı anda 3 bin kişilik kongre ve toplantıların gerçekleştirilebileceği salon yaptıklarını söyleyerek, ''Türkiye'nin kongre oteli olmaya adayız" diye konuştu.

Türkiye İnşaat Teknolojileri Endüstriyel Yapı Fuarı bugün!

Türkiye İnşaat Teknolojileri Endüstriyel Yapı Fuarı (TEBİF), Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. 

Türkiye İnşaat Yapı Fuarı 19 Nisan'da yapılacak!

Türkiye İnşaat Teknolojileri Endüstriyel Yapı Fuarı (TEBİF) 19-22 Nisan'da Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

EXPO 2016 Kulesi'nin tercihi Otis Türkiye asansörleri oldu!

‘EXPO 2016 Antalya Kongre ve Kültür Merkezi’ ile projenin simgesi olan 110 metre yüksekliğindeki EXPO 2016 Kulesi’nde, Otis Türkiye’nin asansör ve yürüyen merdivenleri kullanıldı.

Türkiye'nin en büyük kongre merkezi Antalya'da inşa edildi!

Antalya'da 22 Nisan'da açılışı yapılacak Expo 2016 sergi alanında inşa edilen ve 6 bin 500 kişilik 12 salondan oluşan kongre merkezi, Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın en büyük üç merkezinden biri oldu.

Türkiye dünya turizmi pazarında tanıtılacak!

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken saklı cennet diyarı Türkiye'nin tanıtılması amacıyla birçok çalışma yapılıyor. Biz de turistlerin ve bu güzelliklerin içerisinde yaşayanların mutlaka gezmesi, görmesi ve yapması gerekenleri sizler için derledik.

Başbakan Davutoğlu: Türkiye'de 631 bin 449 konut yaptık!

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Türkiye'nin dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı en büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Davutoğlu, Türkiye'deki yatırımlarını anlattı.

Akçansa, Türkiye’nin ilk online çimento marketini tanıttı!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 3-5 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası’na katıldı.

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

türkiye Kongre turizmi Haberi

türkiye Kongre turizmi

Rusya ekonomisinde yaşanan dalgalanmanın etkisiyle bu ülkeden gelen turist sayısında azalma yaşanırken, Türkiye’de gözler kongre turizmine çevrildi. Dünyanın önde gelen iletişim, etkinlik ve organizasyon firmalarından biri olan MCI’ın CEO’su Sebastien Tondeur, Türkiye’nin sahip olduğu turizm potansiyelini doğru değerlendirmesi halinde Rus turistlerden kazandığının üç katını kongre turizminden kazanabileceğini söyledi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Sebastien Tondeur, Türkiye’nin, geleceğin 11 ülkesi olarak adlandırılan ‘next eleven’ listesinde yer aldığını belirterek, “İstanbul dünyanın kongre pazarında en önemli sekizinci kent durumunda. Sadece bu özellik bile gelecek yılların turizm sektöründe Türkiye adına son derece güzel geçebileceğinin habercisi olabilir” dedi. 


Tarihi değerleriniz var


MCI CEO’su Tondeur, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olmasının yanı sıra tarihi ve turistik alanlar ile İstanbul gibi bir değere sahip olduğunun belirterek, “Tüm...