27 / 04 / 2024

General Electric rüzgar enerjisi

General Electric rüzgar enerjisi

ABD enerji devi General Electric (GE), Türkiye'ye yeni yatırımlara hazırlanıyor. Şirketin Türkiye CEO'su Canan Özsoy, 2023'te rüzgârda 20 bin MW'lık kurulu güç hedefine ulaşmanın zor olduğunu, yeni projeler hazırlanması gerektiğini söyledi...

BERGRES Rüzgar Santrali 22 akıllı türbin üretecek!

ABD'li General Electric (GE), Dost Enerji'nin İzmir Bergama yakınlarındaki kurulu gücü 70 megavat olacak BERGRES Rüzgar Santrali için 22 akıllı türbin tedarik edecek.

GE Dijital Rüzgar Santrali enerji üretimini yüzde 20 artırıyor!

GE (General Electric), Dijital Rüzgar Santrali teknolojisini duyurdu. Bu teknoloji, bir rüzgar santralinin enerji üretimini yüzde 20’ye kadar artırıyor ve rüzgar endüstrisi için yaklaşık 50 milyar dolarlık bir değer üretilmesine olanak tanıyor.

Tekirdağ'da rüzgar santrali yatırımı yapılıyor!

General Electric (GE), rüzgar enerjisi yatırımcısı Türkerler Holding ile Tekirdağ’daki Barbaros Rüzgar Enerjisi Santrali’nde kurulumu yapılmak üzere 4 adet GE 3.2-103 rüzgar türbininin tedariğine ilişkin anlaşma imzaladı.

Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne ek tesis yapılacak!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat'ın sahibi olduğu Doruk Enerji'nin Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne yönelik re'sen plan hazırlayan bakanlık, belediyelerin imar yetkisini bir kez daha by-pass etti.

Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapılacak!

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapımı devam eden Troypark AVM'nin 30 Ocak 2015'te faaliyete geçeceğini açıklayarak, Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacaklarını söyledi.

Aksa Enerji Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim A.Ş. Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor.

Tire rüzgar üssü oluyor!

İzmir'in Tire ilçesi, "RES" üssü oluyor. Ödemiş RES ve Tire RES projeleriyle birlikte toplam 85 bin nüfuslu ilçe, gelecek yıldan itibaren büyük oranda elektrik enerjisini rüzgar türbinlerinden sağlayacak.

Bodrum Geriş Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

Muğla Bodrum ilçesi Yalıkavak Beldesi'nde Geriş Rüzgar Enerji Santrali 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı ilave ve değişikliği bugün askıya çıktı...

Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, Alaçatı Beldesi, Karadağ Mevkii, “Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali” 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Rüzgar santrallerinde elektrik üretiminde artış yaşandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, rüzgar santrallerinde üretilen elektrik miktarı kasım ayı sonu itibarıyla geçen yılın toplam üretimini geride bıraktı.

Rüzgar santrallerinde elektrik üretimi arttı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, Rüzgar santrallerinde üretilen elektrik miktarı kasım ayı sonu itibarıyla geçen yılın toplam üretimini geride bıraktı.

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulacak!

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulmaya hazırlanıyor. Çatalca'da kurulacak İstanbul Rüzgar Enerji Santrali, 88 rüzgar türbini ile yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretecek

İstanbul'a dev rüzgar santrali kuruluyor!

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulmaya hazırlanıyor. Çatalca'da kurulacak İstanbul Rüzgar Enerji Santrali (RES), 88 rüzgar türbini ile yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretecek.

General Electric rüzgar enerjisi Haberi

General Electric rüzgar enerjisi


ABD enerji devi General Electric (GE), Türkiye'ye yeni yatırımlara hazırlanıyor. Şirketin Türkiye CEO'su Canan Özsoy, 2023'te rüzgârda 20 bin MW'lık kurulu güç hedefine ulaşmanın zor olduğunu, yeni projeler hazırlanması gerektiğini söyledi. 


Yabancı elektrik şirketleri, yenilenebilir enerji için elverişli coğrafi konuma sahip Türkiye'yi üretim üssü olarak değerlendiriyor. Türkiye'de son 15 ayda 515 milyon dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı gerçekleştiren Amerikalı enerji devi General Electric (GE), yatırımların artarak devam edeceğini açıkladı. 


Şirketin yatırımlarıyla ilgili Zaman a değerlendirmelerde bulunan GE Türkiye Başkanı ve CEO'su Canan Özsoy, Türkiye'de enerji sektöründe rüzgâr ve nükleer olmak üzere iki yeni büyüyen alan olduğunu söyledi. Türkiye'nin konumunun yenilenebilir enerji üretimi için oldukça elverişli olduğunu vurgulayan Özsoy, "Türkiye enerji piyasasında güzel bir vizyon ve altyapı var. Yerelleşme ve bağlantı teşvikleri uygulanıyor. 


Türkiye...