09 / 12 / 2025
fuzul

gıda sektörü kira sertifikası ihracı

gıda sektörü kira sertifikası ihracı

TSKB aracılığı tarafından yapılan ihraçla gıda sektöründe ilk kira sertifikası ihracı gerçekleşti. Buna göre Altınmarka Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 75 milyon TL tutarında kaynak sağlandı.

Güney Taze Gıda, Güntar Tarım ve Hakan Gıda konkordato ilan etti! 

1985 yılında Ataşehir'de kurulan gıda sektöründe faaliyet gösteren Güney Taze Gıda, Güntar Tarım ve Hakan Gıda konkordato ilan etti.

Gıda sektöründe 25 yıllık hizmet veren SDA Gıda'ya geçici mühlet kararı!

Gıda sektöründe 25 yılı aşkın deneyimle İzmir'de faaliyet gösteren SDA Gıda Tarım Üretim İthalat için geçici ömühlet kararı verildi. 

Musay Gıda Et Ürünleri iflas etti!

İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Musay Gıda Et Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato başvurusunu reddederek şirketin iflasına karar verdi. 

Şükreden Gıda Sanayi’nin kesin mühleti 2 ay uzatıldı!

Gıda sektöründe faaliyet gösteren Şükreden Gıda Sanayi Limited Şirketi’nin kesin mühleti 2 ay uzatıldı.

Musay Gıda için 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi!

Ekonomik sıkıntılar yaşayan Musay Gıda Et Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İçin 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi.

Kira geliri vergisi ne zaman ödenir? GİB hazır kira beyannamesi!

Mart ayı kira artış oranının belli olmasından sonra gündeme kira geliri vergisi geldi. Kira gelirinde milyonlarca kişinin merak ettiği detaylar belli oldu. GİB hazır kira beyannamesi paylaşıldı. 

C30, C35 ve C40 beton fiyatları ne kadar? İnşaat sektörünün gözü bu rakamlarda! İşte 2025 beton fiyatları!

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerin başında gelen beton fiyatları güncellendi. Sektör tarafından, güncel beton fiyatları araştırılıyor. C30, C35 ve C40 beton fiyatları ne kadar oldu? Güncel beton fiyatları.

Konut piyasası durgun olsa da altyapı projeleri ve deprem bölgesi yapılanması inşaat sektörünü güçlendirecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bora Tamer Yılmaz, inşaat sektörü ile ilgili rakamlar paylaştı ve "Konut piyasası durgun olsa da altyapı projeleri ve deprem bölgesi yapılanması inşaat sektörünü güçlendirecek" dedi. İşte o yazı....  

Tüm Emlak Danışmanları Birliği'nden Ankara'da çalıştay: Emlak sektörünün güncel sorunları masaya yatırıldı!

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB), Ankara’da gerçekleştirdiği lansman ve çalıştay ile emlak sektörünün güncel sorunlarını ve geleceğini masaya yatırdı. Söz konusu programda emlak sektöründe yapılan yenilikler, düzenlemeler ve sorunların çözümü konuşuldu.

Emlak sektörü ekonomik kriz ve artan maliyetler nedeniyle zor günler geçiriyor!

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Abdullah Tuncer, yaptığı açıklamada Alanya’da sektörün her geçen gün iflas ve konkordato gibi bir dizi problemle boğuştuğunu belirterek, “Sektör bir bir batıyor” dedi.

Sektör temsilcileri açıkladı: Konutta öncelik depreme dayanıklılık olmalı! 

İstanbul Ticaret Odası İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi toplantısı, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yakup Köç başkanlığında gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda, sektör temsilcileri yaşanan sorunlara parmak bastı.

BİM 30 Ocak 2024 aktüel kataloğu! BİM'den seçili ürünler ile temel gıda, elektronik ürünlerde cazip fırsatlar...

BİM 30 Ocak 2024 aktüel kataloğu marketin internet sayfasında paylaşıldı. Buna göre, farklı kategorilerde onlarca ürün salı günü müşterileri ile buluşacak. 30 Ocak 2024 BİM kataloğunda yer alan sütlü ve bitter çikolatalı atıştırmalıklar ile temel gıda ürünleri bulunuyor.

Emlak, otomotiv, gıda... Fahiş fiyat ve stokçuluğa tam 602 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, emlak, otomotiv ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim yaparak, 602 milyon 225 bin 881 TL idari para cezası uyguladı.

gıda sektörü kira sertifikası ihracı Haberi

gıda sektörü kira sertifikası ihracı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye'de doğal gaz dağıtım sektöründe ilk kira sertifikası (sukuk) ihracını gerçekleştirmesinden sonra yine bir ilke imza atarak gıda sektöründe ilk kira sertifikası ihracını da başarıyla düzenledi.

Bankadan yapılan açıklama kapsamında TSKB aracılığında yapılan ihraçla Altınmarka Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 75 milyon TL tutarında kaynak ayrıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2 yıl vadeli, 3 ayda bir dönemsel getiri ödemeli, değişken getirili olmak üzere nitelikli yatırımcılara yapılan ihraç, TSKB'nin de ikinci kira sertifikası ihraç edildi.

TSKB Yatırım Bankacılığı Sermaye Piyasalarından Sorumlu Müdür Onur Aksoy, 11 Mart tarihli ihraçla ilgili değerlendirmesinde, şu ifadeleri kullandı:

"Aracılık ettiğimiz gıda sektöründeki ilk kira sertifikası ihracıyla müşterimiz Altınmarka Gıda'ya sermaye piyasaları üzerinden uzun vadeli kaynak sağlamış olduk. Herkesin daha çok Kahve Dünyası markası ile...