26 / 04 / 2024

Gıda sektörünün ilk kira sertifikası ihracı TSKB'den!

Gıda sektörünün ilk kira sertifikası ihracı TSKB'den!

TSKB aracılığı tarafından yapılan ihraçla gıda sektöründe ilk kira sertifikası ihracı gerçekleşti. Buna göre Altınmarka Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 75 milyon TL tutarında kaynak sağlandı.



Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye'de doğal gaz dağıtım sektöründe ilk kira sertifikası (sukuk) ihracını gerçekleştirmesinden sonra yine bir ilke imza atarak gıda sektöründe ilk kira sertifikası ihracını da başarıyla düzenledi.

Bankadan yapılan açıklama kapsamında TSKB aracılığında yapılan ihraçla Altınmarka Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 75 milyon TL tutarında kaynak ayrıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2 yıl vadeli, 3 ayda bir dönemsel getiri ödemeli, değişken getirili olmak üzere nitelikli yatırımcılara yapılan ihraç, TSKB'nin de ikinci kira sertifikası ihraç edildi.

TSKB Yatırım Bankacılığı Sermaye Piyasalarından Sorumlu Müdür Onur Aksoy, 11 Mart tarihli ihraçla ilgili değerlendirmesinde, şu ifadeleri kullandı:

"Aracılık ettiğimiz gıda sektöründeki ilk kira sertifikası ihracıyla müşterimiz Altınmarka Gıda'ya sermaye piyasaları üzerinden uzun vadeli kaynak sağlamış olduk. Herkesin daha çok Kahve Dünyası markası ile tanıdığı, Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından Altınmarka Gıda'yı sermaye piyasaları ile tanıştırmış olmaktan da ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Sermaye piyasalarına yeni şirketler kazandırma yönündeki çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz."

1992'de İstanbul'da Altınkılıç ailesi tarafından kurulmuş olan Altınmarka Grubu, kahve, kakao ve çikolata ürünleri üretimi ve satışı alanlarında faaliyette bulunuyor.

Kira sertifikalarına Ortadoğulu yatırımcı ilgisi!


Geri Dön