19 / 04 / 2024

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi

Son dönemde yüksek enflasyon nedeniyle bütün kamuoyunun yakından etkilendiği tarımsal ürün ve gıda fiyatlarını izleyip değerlendiren Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin yapısı güncellendi.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 10 ayda 21,29 milyar dolarlık ihracat!

2023 yılının ilk 10 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, 2022 yılının aynı döneme göre yüzde 5,64 artışla 21,29 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

2028 yılı için rekor hedef! Gıda ve tarımda ihracat 50 milyar dolar olacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, geçen yıl 27 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünü ihraç edildiğini belirterek, “2028 için gıda ve tarım ihracatını 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Türkiye tarımsal üretimin lider ülkelerinden biri!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Gutu, Türkiye’nin tarımsal üretimde dünya liderlerinden biri olduğunu söyledi.

Ozf Grup Emlak İnşaat Gıda Turizm Tarım Sağlık Eğitim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ozf Grup Emlak İnşaat Gıda Turizm Tarım Sağlık Eğitim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 90 bin TL sermaye bedeli ile İlker Doğan, Kadir Çitil ve Süleyman Çağrı Avcu ortaklığında kuruldu.

Alarko gıda ve tarım yatırımlarında hızlanacak!

Gıda ve tarım sektörlerinin önemi tüm dünyada giderek artarken, Türkiye'nin dev kuruluşlarından biri olan Alarko Holding bu alanlardaki yatırımlarını hızlandıracağını açıkladı.

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının Ekim ayında, Eylül 2022'ye göre 0,1 puan gerilediğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gıda Komitesinin yapısı ve işleyişini yeniden değiştirdi

Son dönemde yüksek enflasyon nedeniyle bütün kamuoyunun yakından etkilendiği tarımsal ürün ve gıda fiyatlarını izleyip değerlendiren Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin yapısı güncellendi.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

Tarım Kredi Kooperatif temel gıda ve sebze meyve ürünlerinde kampanya başlattı! İşte 14 Nisan 2022 fiyat listesi...

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif market, temel gıda ve sebze meyve fiyatlarında indirim başlattı.  Peki hangi ürünlerin fiyatları düştü? İşte 10 Nisan 2022 fiyat listesi...

Özbey34 Gayrimenkul İnşaat Tarım Gıda Ve Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Özbey34 Gayrimenkul İnşaat Tarım Gıda Ve Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi Çekmeköy'de Baran Botan Özbey tarafından kuruldu.

Eç Turizm Gıda Ve Organik Tarım Anonim Şirketi kuruldu!

Eç Turizm Gıda Ve Organik Tarım Anonim Şirketi Beykoz’da  1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Yılmaz tarafından kuruldu.

Esan İnşaat Tekstil Gıda Ve Tarım Makinaları Sanayi Ve Dış Ticaret Pazarlama Limited Şirketi kuruldu! 

Esan İnşaat Tekstil Gıda Ve Tarım Makinaları Sanayi Ve Dış Ticaret Pazarlama Limited Şirketi Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nedayi Kaplaner ve S. Ahmed Nasser Al-Aamrı ortaklığında kuruldu.

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi Haberi

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin yapısı ve işleyişinde düzenlemeye gidildi. Buna göre, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi çalışmalarını Hazine ve Maliye Bakanı'nın koordinasyonunda; Tarım ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanı, Strateji ve Bütçe Başkanı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı'nın katılımıyla devam ettirecek.

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi ile İlgili "2022/11 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi", Resmî Gazete'de yayınlandı.

Buna göre, 8 Aralık 2014 tarihli genelge ile kurulan 26 Aralık 2016'da tekrar yapılandırılan Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, çalışmalarını Hazine ve Maliye Bakanı'nın koordinasyonunda; Tarım ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanı, Strateji ve Bütçe Başkanı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı'nın katılımıyla devam ettirecek, görev alanına giren hususlarda karar...