18 / 04 / 2024

gölcük arkeolojik kazılar

gölcük arkeolojik kazılar

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 2. yüzyıla ait bir hamamın ısıtma sistemini oluşturan yapı ve jakuzi tarzında masaj havuzu ortaya çıkarıldı...

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Gölcük'te 23 adet iş yeri satılıyor! İhalesi 1 Kasım'da! 

Kocaeli ili Gölcük Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Gölcük ilçesinde yer alan 23 adet iş yerini satıyor. İşte ayrıntılar ve fiyatlar...

Gölcük'teki hasarlı binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te metruk durumdaki orta ve ağır hasarlı yapıların yıkımına başladı. 

Gölcük'teki kaçak yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapıyla mücadelesine devam eden Gölcük Belediyesi, Merkez Mahallesi, 3.Sokakta yer alan kaçak binayı yıktı.

Gölcük'te deprem enkaz alanında artık at yarışları yapılıyor!

Binlerce binanın yıkıldığı Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Gölcük'te, enkazın döküldüğü alanda oluşturulan at yarışı pistiyle ata sporu binicilikle ilgili etkinliklere ev sahipliği yapıyor...

Gölcük TOKİ kura sonuçları açıklandı mı?

Gölcük TOKİ kura sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede toplam 398 adet konut bulunuyor.

TOKİ Gölcük Sivritepe kura sonuçları 17.04.2019!

TOKİ Gölcük Sivritepe kura sonuçları 17.04.2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 284 adet konut bulunuyor.

Gölcük Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli bugün atılacak!

Gölcük Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki Yeni Gölcük Sanayi Sitesi'nin temeli bugün saat 15:00'da atılacak. Törene tüm vatandaşlar davet edildi.

Gölcük Sanayi Çarşısı'nın ihalesi 14 Kasım'da!

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İlçe Başkanı İdris Alp ile ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş´i makamında ziyaret ederek Gölcük Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi aldılar.

Gölcük'te parke çalışmaları hız kazandı!

Gölcük´ün en önemli ihtiyaçlarından biri olan parke yollar bakım ve onarımdan geçirilmekle birlikte, Gölcük Belediyesi ekipleri tarafından da parke döşeme çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürülüyor.

Gölcük Halıdere'deki 30 yıllık bina yıkıldı!

Gölcük Halıdere'de bulunan 30 senelik bina, talep üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Ataman, vatandaşların bu yıkımdan dolayı oldukça mutlu olduğunu kaydetti.

Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Gölcük'te yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. İlçe merkezinde yapılacak olan dönüşüm halk tarafından merak konusu oldu Merkez Mahallesi'nde yapılacak olan dönüşüm ile ilgili olarak vatandaşlar, kendilerine bilgi verilmediğini dile getiriyor.

Gölcük Belediyesi vergi tahsilat vezneleri hafta sonu açık!

Gölcük Belediyesi 2016 yılı emlak ve çevre temizlik vergisini yatırmak isteyen vatandaşlar için hafta sonu da mesai yapacak.

gölcük arkeolojik kazılar Haberi

gölcük arkeolojik kazılar


    Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki tarihi ılıcada tesis inşaatı sırasında yapılan arkeolojik kazıda, 2. yüzyıla ait bir hamamın ısıtma sistemini oluşturan yapı ve jakuzi tarzında masaj havuzu ortaya çıkarıldı.


     Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Yazlık Ilıcası inşaat alanını ziyaret ederek, ortaya çıkarılan eserler hakkında Kocaeli Müze Müdürü İlksen Özbay'dan bilgi aldı. 

     Topaca, burada yaptığı açıklamada, Yazlık Ilıcası'nda yapılan işten kent adına sevindiklerini belirterek, Yazlık Ilıcası'nın Kocaeli'nin markalarından biri olduğunu söyledi. 

     Ilıcanın uzun süre atıl kaldığını hatırlatan Topaca, sahipsiz kalmış, terk edilmiş, metruk haldeki ılıcanın Valilik, İl Özel İdaresi ve Gölcük Belediyesi'nce ortaklaşa yapılan çalışma sonucu yalnızca bir tesis kazandırılmayacağını, kentin tarihi ve kültürünün de ortaya çıkarılacağını kaydetti. 

 ...