23 / 04 / 2024

Gölmahalin yabancıya satışı

Gölmahalin yabancıya satışı

Sadece Ortadoğulu değil Avrupa ve ABD'li yatırımcılardan da projelerine ilgi olduğunu belirten Hakan Yalçın, "38 villadan oluşan projemizde satışların yüzde 15'ini yabancı yatırımcılara gerçekleştirdik." dedi

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Ukrayna Rusya Savaşı konutta dengeleri bozdu! Türkiye'de yabancıya konut satışları sert düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2023 Ağustos'ta yabancıya konut satışının önceki yıla göre azaldığını, Ukrayna savaşı sonrası patlayan Rus talebinin soğumasının düşüşte etkili olduğunu açıkladı.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı konut satış istatistiklerini dün resmen açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü.

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Yabancılara konut satışında tarihi zirve görüldü! Her 4 konuttan birini Ruslar aldı!

Yabancılara konut satışında resmen tarihi zirve görüldü. 2022 yılında yabancıya satış bir önceki yıla göre yüzde 15.2 arttı ve 67 bin 490’a çıktı. Aktarılan detaylara göre, yabancıya satılan her 4 konuttan birini Ruslar aldı.

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Gölmahalin yabancıya satışı Haberi

Gölmahalin yabancıya satışı


Yalçınlar Group tarafından Büyükçekmece Gölü kıyısında 40 milyon dolar yatırımla inşa edilen Gölmahal Villaları'na yabancı yatırımcıdan yoğun talep geliyor. 


Sadece Ortadoğulu değil Avrupa ve ABD'li yatırımcılardan da projelerine ilgi olduğunu belirten Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, "38 villadan oluşan projemizde satışların yüzde 15'ini yabancı yatırımcılara gerçekleştirdik. 


Türkiye'nin bu kaos ortamından çıkarak, güven ortamının tekrar sağlanacağına ve bunun bir geçiş süreci olduğuna inanıyorlar. Bugüne kadar hem projemizde villa sahibi olan, hem de hali hazırda görüştüğümüz yabancı yatırımcılar için vade, tapu devirleri ve KDV oranının önemli konular olduğunu söyleyebilirim" diye...