Her 100 konuttan biri yabancıya satıldı! İlk sırada Ruslar var!

2025 yılının Şubat ayında satılan konuttaki yabancı payı yüzde 1,3 şeklinde oldu. Yabancıya en çok konut mega kent İstanbul'da satılırken, Rus vatandaşları konut alımında 1. sırada yer aldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün, sektör tarafından merakla beklenen 2025 yılı şubat ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre ülke çapında şubat ayında 112 bin 818 konut satıldı.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı rakamlara göre yabancılara konut satışları Şubat ayında önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,1 oranında azaldı ve 1.457 oldu. Şubat ayında yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,3 şeklinde gerçekleşti.
Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yabancılara konut satış sayısının en fazla olduğu şehirler sırasıyla 539'la İstanbul, 503'le Antalya ve 89'la Mersin oldu.
Söz konusu rakamlara göre 2025 yılının Şubat ayında ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı sırasıyla 256'yla Rusya Federasyonu, 133'le İran ve 99'la Irak vatandaşlarına gerçekleştirildi.
Peki yine Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre geçtiğimiz Ocak ayında yabancılara kaç konut satılmıştı, en çok hangi ülke vatandaşı konut almıştı? İşte TÜİK'in geçtiğimiz ay açıkladığı söz konusu o rakamlar...
2025 OCAK’TA YABANCILARA TOPLAM BİN 547 KONUT SATILMIŞTI
TÜİK’in geçtiğimiz ay açıkladığı rakamlara göre yabancılara gerçekleştirilen konut satışları 2025 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,9 oranında azaldı ve bin 547 olmuştu.
Söz konusu rakamlara göre Ocak ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,4 şeklinde gerçekleşmişti.
Yabancılara gerçekleştirilen konut satış sayısının en fazla olduğu şehirler ise sırasıyla 611 ile İstanbul, 469 ile Antalya ve 118 ile Mersin olmuştu.
Resmi olacak açıklanan rakamlara göre Ocak ayında ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapılmıştı.
Ocak ayında ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı sırasıyla 248 ile Rusya Federasyonu, 162 ile İran ve 103 ile Irak vatandaşlarına gerçekleştirilmişti.