26 / 04 / 2024

Görev Tahsisli Konutların Tahsis Şekli

Görev Tahsisli Konutların Tahsis Şekli

Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında yer alan esaslara göre özel tahsisli, görev tahsisli, sıra tahsisli ve hizmet tahsisli kamu konutlarının tahsisi nasıl yapılıyor? Kamu konutları nasıl tahsis edilir? İşte yanıtı...

506 hakim ve savcının görev yeri değiştiği açıklandı...

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin, 2023 senesi adli ve idari yargıda mazerete dayalı güz kararnamesi doğrultusunda 506 hakim ve savcının görev yeri değiştiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Tan Urla'da konutların enerjisi güneşten! Yenilenebilir enerji doğal yaşamla birleşiyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, Tan Urla projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konutların enerjisinin güneşten elde edileceğini dile getirdi.

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

Hong Kong'da oturulan konutların değeri tam 13 sene sonra geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Hong Kong'da oturulan konutların değeri, en son 2008 Küresel Mali Krizinin etkilerinin hissedildiği 2009 yılında önceki seneye göre azalmıştı. Verilen bilgiye göre oturulan konutların değeri tam 13 sene sonra geriledi...

Böylesi ilk kez görüldü! O şehirde görev yapan memurlar akın akın tayin istiyor!

Türkiye’nin artık hemen her ilinde konut fiyatlarındaki yükselişe paralel olarak yaşanan kira artışları, milyonlarca vatandaşı canından bezdiriyor. Ancak bir şehirde yaşayanlar bundan çok daha fazla etkileniyor ve burada görev yapanlar memurlar akın akın tayinlerini istiyor!..

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

Markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı! Yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu?

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mart 2022 sonuçları kapsamında, markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı. Peki yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu? işte ayrıntılar...

Edirne Keşan'daki TOKİ konutlarının akıbeti Meclis gündeminde!

Edirne'nin Keşan ilçesindeki TOKİ konutlarının akıbeti Meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Markalı konutların satışında peşinat kullanımı yüzde 68'e çıktı!

Merakla beklenen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2021 sonuçları resmen açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, Markalı konutların satışında peşinat kullanımı yüzde 68'e çıktı...

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan deprem konutlarını inceledi!

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen depremde Malatya'da evlerini kaybeden vatandaşlar için Battalgazi ilçesi Düzyol Mahallesinde inşa edilen konutların yapımında sona gelindi. 

Görev Tahsisli Konutların Tahsis Şekli Haberi

Görev Tahsisli Konutların Tahsis Şekli

Kamu konutları nasıl tahsis edilir?

Kamu konutlarının tahsis usül ve esasları, Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmeliğe göre, özel tahsisli, görev tahsisli, sıra tahsisli ve hizmet tahsisli kamu konutlarının tahsisi şu şekilde yapılıyor:


Özel Tahsis Konutların Tahsis Şekli


Madde 7 – Özel tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilir.


Özel tahsisli konutların tahsisinde ayrıca tahsis kararı alınmaz, bu göreve seçilme veya atanma yeterlidir.


Görev Tahsisli Konutların Tahsis Şekli


Madde 8 – Görev tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, cetveldeki sıraya göre, yetkili konut dağıtım komisyonu tarafından tahsis edilir.Ancak (3) sayılı cetvelde gösterilen makam ve rütbe sahiplerine tahsiste ayrıca tahsis kararı alınmaz, atama kararı aynı zamanda tahsis kararını da kapsar. Merkezde görevli personele merkez konut dağıtım...