20 / 07 / 2025

Konutların ortalama satılma süresi 70 güne çıktı!

Konutların ortalama satılma süresi 70 güne çıktı!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Satılık ilanların gittikçe arttığı piyasada konutların ilanda kalma süresi 70 güne çıktı.


1.2 milyon TL'ye 190 metrekare net tarla! 600.000 TL peşin! 50.000 taksitle! Son 7 parsel!.


Konut fiyatlarının fahiş rakamlara yükselmesi ve konut kredi faizlerinin hala çok yüksek olması konutu yatırım aracı olmaktan çıkardı. Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. 

Talebin azaldığı piyasada fiyatlar hala yukarı yönlü hareket ediyor. Fahiş fiyatlardan dolayı konutların satışı neredeyse durma noktasına geldi. Konutların ortalama satılma süresi 70 güne çıktı. Bu rakam en son 2008 krizinde 78 gündü.

Gayrimenkul Danışmanı Muhammed Keskin, sosyal medya hesabından konutların ortalama satıma süresinin 70 güne çıktığını ve en son bu rakamın 2008 kirizinde görüldüğünü söyledi. 

İşte o paylaşım... 

Muhammed Keskin @Muhamme2043894

Konutların ortalama satılma süresi 70 güne çıktı.
En son 2008 krizinde 78 gündü.
Konut piyasasında satışlar durma noktasına gidiyor.

İstanbul’dan konut almak isteyenler dikkat! İşte yüksek getiri potansiyeli barındıran bölgeler! 
Yatırımcı konut almaktan neden korkuyor? Konut piyasasında neler oluyor? 

 


Geri Dön