20 / 04 / 2024

GPS izleme sistemi

GPS izleme sistemi

İBB, tarafından 2 Nisan 2018 yılında yürürlüğe giren uygulama ile şehirde hafriyat, moloz ve hazır beton taşıyan kamyonlara araç takip cihazları takıldı ve GPS ile izlenmeye başlandı.

Elektronik Beton İzleme Sistemi 432 bin 797 yapıda kullanıldı! İnşaat betonunda çipli takip dönemi!

Beton kalitesinin çip yardımıyla elektronik ortamda denetlenmesi için oluşturulan ve teknolojik altyapısını AselsanNET'in oluşturduğu Elektronik Beton İzleme Sistemi, 432 bin 797 yapıda kullanıldı. İşte sistem ile ilgili detaylar...

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Elektronik Beton İzleme Sistemi'yle 405 bin yapı denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile tüm şehirlerdeki 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetlediklerini dile getirdi.

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

'İnşaat Demiri İzleme Sistemi' geliyor: Darphane inşaat demiri takip sistemi kuracak!

Darphane'nin inşaat demirinin üretimi veya ithalatından inşaatta kullanım ve laboratuvar deneyleri dâhil geçen tüm aşamalarda izlenmesini sağlayacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi'ni (İDİS) kurmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Arnavutluk'a Çipli Beton İzleme sistemi kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyada ilk olacak uygulamanın Arnavutluk'ta hayata geçeceğini açıkladı. Kurum Arnavutluk'ta Çipli Elektronik Beton İzleme Sistemi'nin kurulacağını dile getirdi. 

Kamu binalarına çipli takip sistemi!

Elektronik beton izleme sistemi yapı denetimlerinde kullanılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ile bağlı kuruluşların tüm yapı denetimini yürüttüğü tüm yapı işlerinde de artık beton izleme sistemi kullanılacak…

İTÜ Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi binasının inşaatı yarım kaldı!

Sayıştay’ın 2018 yılı için İTÜ’de yaptığı denetimin sonucunda, İTÜ bünyesinde yürütülen Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) projesi dahilinde yapımına başlanan Merkez Bina'nın inşaatının yarım bırakıldığı tespit edildi. İnşaatın tamamlanmaması projenin sona erdirilmesine neden oldu.

Elektronik Beton İzleme Sistemi uygulanmaya başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatlarda kullanılan betonun denetimini, beton numunelerine yerleştirilen çiplerle elektronik ortamda takibini sağlayacak Elektronik Beton İzleme Sistemi'nin uygulanmaya başladığını, bu kapsamda 23 bin 500  çipli beton numunesi alındığı açıklandı. 

Teksan Jeneratör'ün uzaktan izleme sistemi servis maliyetlerini düşürüyor!

Enerji sektöründe kesintisiz güç çözümleri ile hizmet veren Teksan Jeneratör, ürün kalitesi ile olduğu kadar satış sonrası servis hizmetleri ile de fark yaratıyor. Teksan Jeneratör’ün mesafeleri ortadan kaldıran uzaktan izleme sistemi servis maliyetlerini de düşürüyor.

İzmir'de hafriyat kamyonları GPS cihazıyla uydudan izlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı hazırlıklarını tamamladığı Uydu Takip Sistemi (GPS) destekli ve web tabanlı Hafriyat Yazılım Otomasyon Sistemi'nde sıra bilgilendirme toplantılarına geldi.

Florya Ofis Park nerede?

Florya Ofis Park nerede sorusunun yanıtına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Teslimleri hemen gerçekleşen Florya Ofis Park'ta kapalı devre izleme sistemi, özel kapalı otoparkı ve engelli sirkülasyonu bulunuyor...

Kocaeli'de sanayi kuruluşlarının atık suları elektronik ortamda takip ediliyor!

İlhan Bayram, yaptığı açıklamada, İzmit Körfezi'ni atık sulardan arındırmak için kurdukları elektronik izleme sistemi Atıksu SCADA ile sanayi kuruluşlarının atık sularını 7 gün 24 saat takip ettiklerini belirtti.

GPS izleme sistemi Haberi

GPS izleme sistemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından 2 Nisan 2018 yılında yürürlüğe giren uygulama ile şehirde hafriyat, moloz ve hazır beton taşıyan kamyonlara araç takip cihazları takıldı ve GPS ile izlenmeye başlandı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, yaklaşık 13 bin hafriyat kamyonunun yer aldığı İstanbul’da sisteme kayıtlı 8 bin 561 hafriyat kamyonu İBB tarafından adım adım takip edildi. Aşırı hız yapan ve güzergah dışına çıkıp hafriyat döken kamyon şöförlerine, 2018 yılında toplam 53 milyon 83 bin 956 lira para cezası kesildi.

Araç takip sistemi ile birlikte bir önceki yıla göre kesilen cezalar yarıya düştü. Kentsel dönüşüm ve büyük projelerin yürütüldüğü İstanbul’da binlerce hafriyat kalıntısı, moloz ve hazır beton taşıyan kamyon çalışıyor.

Bu kamyonların şehir içinde karıştığı kazalar ile izinsiz kaçak...