24 / 04 / 2024

Gültepe ev kiraları

Gültepe ev kiraları

13 mahallenin bulunduğu Gültepe, sahip olduğu İzmir Körfezi manzarasına rağmen en yüksek ev kirası 400 lira en düşüğü ise 250 lira...Ulubatlı Mahallesi Muhtarı Ramazan Kolaç konu ile ilgili değerlendirme yaptı.

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Fahiş ev kiralarına yapı kooperatifi çözümü! Kooperatifler sistem kapsamına alınmalı!

Ev kiralarında yaşanan fahiş yükselişler son günlerde en önemli gündem maddelerinden oldu. Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, fahiş fiyatlar için kooperatif çözümünü sundu.

Antalya'da 2 bin lira olan daire kiraları 20 bin lirayı gördü! Ev sahipleri ipin ucunu kaçırdı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Antalya'daki kira fiyatlarını adeta uçurdu. Turizm kenti Antalya'da ev kiralarında 2 ay içinde rekor yükseliş kaydedildi. 2 ay öncesine kadar 2 bin liraya kiraya verilen daireler için şimdi 20 bin lira talep ediliyor.

Ev kiraları işçilerin ücretleriyle yarışıyor!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şubeleri yaptığı açıklamada, "Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir” ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki ev kiralarına pandemi dopingi!

İstanbul’daki bir konutun ortalama konut kredisinin aylık taksit tutarı 5 bin 884 TL ile 6 bin 377 TL arasında değiştiği belirlendi. Bu durumda dar gelirlilerin konut sahibi olması da zorlaştı. Aynı zamanda ev kiralarının da yüzde 66 arttığı görüldü.

Ev kiraları neden fırladı?

Ülke genelinde artan ev kiraları gündeme oturdu. Özellikle büyükşehirlerde yaşanan fahiş artışlar dikkat çekiyor. Peki ev kiraları neden artıyor? Sektör temsilcileri konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ev kiralarındaki artışın sebebi ne?

TÜİK’e göre, Türkiye'de ortalama kira fiyatları Temmuz 2021'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 11 arttı ve 1192 Türk Lirası'na ulaştı. Yani temmuz ayı enflasyonu senelik yüzde 18.95 iken aynı dönemde ev kiralarındaki yıllık yükseliş TÜFE’nin çok altında kaldı.

Moskova'da ev kiraları yüzde 50 arttı!

Moskova’da her yıl olduğu gibi sonbahar dönemi öncesinde ev kiraları arttı. Forbes Rusça, Ağustos ayında kiralık evlere olan talebin Temmuz ayına göre yüzde 50 arttığına dikkat çekti.

Almanya'daki ev kiraları cep yakıyor!

Almanya’daki ev kiraları ve emlak fiyatı artışlarında Münih liderliğini yine korudu. Konut kiralarıyla ilgili istatistik verilerini yayımlayan statista’nın son yaptığı açıklamaya göre Bavyera’nın başkenti Münih’te ortalama kira bedeli metrekare başına 18 euro 61 cent oldu.

Okullar açıldı ev kiraları yükselişe geçti!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin kiralık ev arayışı da hızlandı. Öğrenciler en çok 2+1 kiralıkları tercih ederken, ev kiraları İstanbul, İzmir ve Ankara’da ortalama yaklaşık 1.600 ile 2.100 TL’den başlangıç gösteriyor. 

Aydın'da ev kiraları cep yakıyor!

Aydın'da ev fiyatları yükseldi. Bölgenin fazla göç alması ve büyükşehir olması kira fiyatlarına yansıdı. Ev kiraları 900 TL'den başlıyor.

İzmir Gültepe Toros Spor Merkezi açıldı!

Vatandaşın beden ve ruh sağlığını güçlendirmek adına çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi, mahallelerde açtığı spor merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Gültepe Semti’ne bağlı Mehmet Akif Mahallesi’nde faaliyet gösterecek olan ‘Toros Spor Merkezi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gültepe ev kiraları Haberi

Gültepe ev kiraları

Tüm sokaklarındaki yokuşu ve hemen her evdeki yoksulluğu ile Gültepe, geçmişin acılarını silmeye çalışan ve hala umudunu koruyan insanlara İzmir'in eşsiz manzarasında ev sahipliği yapıyor. 


Ünlü Toros Meydanı, kahvehaneleri, tırmanması zor yokuşları, bıçkın delikanlıları, kalabalık sokakları, oyunlarını sokaklarda oynamayı sürdüren çocukları, komşusuyla kapı önü sohbetleri yapan kadınları, mahalle aralarında bağırarak meyve, sebze satan esnafı ile az sayıdaki misafirini karşılayan Gültepe, İzmir'e 50-60 yıl önce göçle gelen ve birbirine tutunarak yaşamayı sürdüren insanların kültürünü yaşatıyor.


Gültepe semtine 1990'lı yıllarda yerleşen Ulubatlı Mahallesi Muhtarı Ramazan Kolaç, AA muhabirine, önce ayakkabıcılıkla yaşamını sürdürdüğünü, sonra bakkal dükkanı açtığını anlattı. 


Semti sevdiğini, insanlarını sıcakkanlı bulduğunu söyleyen Kolaç, "Burası güzel komşuluğun olduğu bir yer. Dışarıdan gelenlerin toplu olarak yaşadığı bir bölge, farklı bölgelerden gelmişler ama herkesin birbirinin kültürüne...