26 / 04 / 2024

Antalya'da 2 bin lira olan daire kiraları 20 bin lirayı gördü! Ev sahipleri ipin ucunu kaçırdı

Antalya'da 2 bin lira olan daire kiraları 20 bin lirayı gördü! Ev sahipleri ipin ucunu kaçırdı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Antalya'daki kira fiyatlarını adeta uçurdu. Turizm kenti Antalya'da ev kiralarında 2 ay içinde rekor yükseliş kaydedildi. 2 ay öncesine kadar 2 bin liraya kiraya verilen daireler için şimdi 20 bin lira talep ediliyor.



 Mart ayında Türkiye genelinde İstanbul, Ankara, İzmir Mersin, Aydın ve Antalya konut fiyatlarında en çok fiyat artışı gören iller oldu. Türkiye genelinde mart ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 127 seviyesine çıkarken, Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 7 bin 395 TL, ortalama konut fiyatı 998 bin 325 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl oldu. 

RAKAMLAR ASTRONOMİK SEVİYELERE ÇIKTI

Sayılan iller arasında Antalya, yaz aylarının yaklaşması ve Rusya Ukrayna savaşı yüzünden konut fiyatlarında görülmemiş rakamların telaffuz edildiği bir lokasyon olma yolunda hızla ilerliyor. Antalya'da, Rusya-Ukrayna savaşının ardından 2 ay içinde ev kiralarının fiyatı 5 katına kadar yükseldi, bazı bölgelerdeki astronomik fiyatlar şaşkınlık yarattı. 2 ay önce 2-3 binden kiracı bulan daireler bugün, 15-20 bin TL'ye kiraya veriliyor.

 


Geri Dön