18 / 04 / 2024

antalya kira fiyatları

antalya kira fiyatları

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Antalya'daki kira fiyatlarını adeta uçurdu. Turizm kenti Antalya'da ev kiralarında 2 ay içinde rekor yükseliş kaydedildi. 2 ay öncesine kadar 2 bin liraya kiraya verilen daireler için şimdi 20 bin lira talep ediliyor.

Ev kiraları 3'e katlandı! Konut sektörüne savaş dopingi!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle Antalya'daki emlak piyasasında dalgalanmalar yaşanıyor. Her iki ülke vatandaşlarının da talebinin yoğun olduğu Antalya'da kira bedelleri 3-4 kat arttı.

Suriyeliler Antalya'daki kiraları uçurdu!

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “Suriyelilerin ve yabancıların Antalya tercihi fiyatları arttırdı. Bu artış gün geçtikçe sürecek” dedi

Antalya kiraların en çok arttığı şehir oldu!

Reidin–GYODER'in raporuna göre ekim ayında yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,73, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7,72 arttı

İkinci el konut fiyatları ve kiraların arttığı il Antalya oldu!

Antalya, Ekim ayında ikinci el konut fiyatlarının ve kiraların en fazla yükseldiği il oldu, Türkiye genelinde yeni konut fiyatları geçen yıla göre %10,25 oranında arttı.

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

O ilde yaşayanlar kira mağduru! Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi!

Çanakkale'de konut kira fiyatları vatandaşları mağdur etmeye başladı. Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi.  Peki kira fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Kira fiyatları İstanbul'dan İstanbul'a göçü başlattı! Ocakta 2 bin TL olan kira şimdi 20 bin TL!

Kira fiyatları açısından Türkiye'nin en pahalı şehirlerinden biri olan İstanbul'da ilçeden ilçeye göç başladı. Ocak ayında 2 bin lira olan kira şimdi 20 bin liraya yükseldi.

'Kira fiyatları aşırı şişti, fiyat düştü kiracı rahatladı diye bir şey yok!'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan ekim ayı konut fiyat endeksi raporunda kasım ayında kira artış oranının düştüğü kaydedildi. Peki, uzmanlar konut kiralarına ilişkin ne söylüyor, kira fiyatları geriledi mi? İşte detaylar...

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!

Konut kira fiyatları, ülkenin gündeminden düşmüyor. Vatandaşlar, yükselen kira fiyatları karşısında ezilirken yeni yılda asgari ücrete gelecek zamla birlikte kiraların artıp atmayacağını merak ediyor. 

Seçimlerden sonra kira fiyatları yüzde 18.33 arttı! Yurttaş gerinin yarısını kiraya veriyor!

Konut kira fiyatları gündemden düşmüyor.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira fiyatlarının düştüğünü söylese de sektör mensupları kiralarda düşüşün olmadığını sadece yavaşladığını ve yurttaşların gelirlerinin yarısını kiraya verdiğini açıkladı. 

O ilde kira fiyatları artmaya devam ediyor!

Manisa’da son dönemlerde kira fiyatlarında yaşanan artış gündemden düşmüyor. Konut ve kira sektöründe gözlemlenen bu artış vatandaşları endişelendiriyor.

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

antalya kira fiyatları Haberi

antalya kira fiyatları

 Mart ayında Türkiye genelinde İstanbul, Ankara, İzmir Mersin, Aydın ve Antalya konut fiyatlarında en çok fiyat artışı gören iller oldu. Türkiye genelinde mart ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 127 seviyesine çıkarken, Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 7 bin 395 TL, ortalama konut fiyatı 998 bin 325 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl oldu. 

RAKAMLAR ASTRONOMİK SEVİYELERE ÇIKTI

Sayılan iller arasında Antalya, yaz aylarının yaklaşması ve Rusya Ukrayna savaşı yüzünden konut fiyatlarında görülmemiş rakamların telaffuz edildiği bir lokasyon olma yolunda hızla ilerliyor. Antalya'da, Rusya-Ukrayna savaşının ardından 2 ay içinde ev kiralarının fiyatı 5 katına kadar yükseldi, bazı bölgelerdeki astronomik fiyatlar şaşkınlık yarattı. 2 ay önce 2-3 binden kiracı bulan daireler bugün, 15-20 bin TL'ye kiraya veriliyor.

RUS VE...