25 / 04 / 2024

Antalya'da 2 bin lira olan daire kiraları 20 bin lirayı gördü! Ev sahipleri ipin ucunu kaçırdı

Antalya'da 2 bin lira olan daire kiraları 20 bin lirayı gördü! Ev sahipleri ipin ucunu kaçırdı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Antalya'daki kira fiyatlarını adeta uçurdu. Turizm kenti Antalya'da ev kiralarında 2 ay içinde rekor yükseliş kaydedildi. 2 ay öncesine kadar 2 bin liraya kiraya verilen daireler için şimdi 20 bin lira talep ediliyor.



RUS VE UKRAYNA VATANDAŞLARINA KENDİ HEMŞEHRİLERİ ARACILIK EDİYOR

Antalya, son dönemde gayrimenkul satışı ve yükselen kira ücretleri ile de dikkat çekmeye başladı. 20 Şubat'ta başlayan Rusya -Ukrayna Savaşının ardından kente hızlı bir göç başladı. Ukraynalılar daha önce tatil için geldikleri Antalya'ya bu kez yerleşmek için gelmeye başladı. Talep fazla olunca kısıtlı sayıdaki gayrimenkul fiyatları hızlı bir yükselişe geçti. Ukrayna ve Rus vatandaşları özellikle Konyaaltı'nın Liman, Hurma,Sarısu, Muratpaşa'nın Lara bölgesinde ya daire kiraladılar, yada satın aldı.

Talebin fazla olmasının yanı sıra, Antalya'da yaşayan yerleşik yabancıların vatandaşlarına aracılık yapması nedeniyle kira fiyatları 2 aya göre beş katına çıktı. 2 ay önce 2-3 bin TL'den alıcı bulan dairelerin bugünlerde kiralık fiyatı, aylık 15-20 bin TL hem de peşin olarak isteniyor. Hurma ve Liman bölgesinde çok evlerin balkon ve camlarında az sayıda satılık veya kiralık yazısının olduğu görüldü.

Türkiye'de alınabilecek en ucuz konut fiyatı açıklandı! Sermayesini konuta yatıran kişi parayı bakın kaç yılda çıkarıyor

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

TOKİ’den indirimli konut ve arsa haberinde son dakika gelişmesi

 

 


Geri Dön