25 / 04 / 2024

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

Türkiye'de son yıllarda aşırı artan konut fiyatları hala daha yükselmeye devam ediyor. Satılık konut fiyatlarındaki yükseliş kiralık konut fiyatlarını da etkiledi. Uzmanlar konutta yaşanan fiyat patlamasının yabancıya konut satışı ya da göçmen sayısı ile açıklanamayacağını ifade etti.



Mart ayında konut satışlarında İstanbul 23 bin 974 konut satışı ve yüzde 18 oranla en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 12 bin 609 konut satışı ve yüzde 9 pay ile Ankara, 8 bin 51 konut satışı ve yüzde 6 pay ile İzmir izledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Türkiye genelinde konut satışları, mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüz 20,6 artarak 134 bin 170 oldu. Konut satışlarında İstanbul 23 bin 974 konut ile başı çekerken Ardahan 25 konut satışı ile son sırada yer aldı.

İSTANBUL BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜRKİYE GENELİNDE KONUT FİYATLARI ARTTI

İstanbul'da son bir yılda konut fiyatlarında yüzde 50, yüzde 100, yüzde 200 artan semtler var. Özellikle merkezlerde bu fiyat artışları oldukça yüksek. Örneğin Beşiktaş'ta geçen sene 2 bin, 2 bin 500 TL olan iki odası alan bir ev, 6-7 binden aşağı değil. Üç oda salon bir ev, daha evvel yine 3 bin, 3 bin 500 seviyesindeydi. Onlar da 10 bine kadar dayanmış vaziyette. Şişli yaklaşık aynı tablo, Bakırköy, Kadıköy gibi merkezlerde aynı tablo var şu anda. Onlarda da yüzde iki 200’e yakın bir artış söz konusu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön