18 / 04 / 2024

gümüşdere iski tahsis edilmesi

gümüşdere iski tahsis edilmesi

İstanbul’un en önemli yerel sebze ve meyve kaynağı Sarıyer-Gümüşdere’deki 600 dönümlük tek parça tarım arazisinin bir bölümünün İSKİ’ye tahsis edilmesi kararı İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Sarıyer'deki Gümüşdere Kilisesi harabeye döndü!

İstanbul Sarıyer’de bulunan Gümüşdere Kilisesi’nin her tarafı defineciler tarafından delik deşik oldu. Yıkılmak üzere olan eski yapı tehlike de arz ediyor.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya'da imara açılan araziler mecliste!

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde imara açılan ve özelleştirme kapsamına alınan araziler meclis gündemine taşındı...

Özak GYO'ya Demre'deki günübirlik tesis tahsis edilecek!

Antalya ili Demre ilçesi 7 numaralı özel parselde kayıtlı günübirlik turizm tahsisli gayrimenkul, Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıma tahsis edilecek...

Yıl sonunda Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin yüzde 70’i tamam!

Ankara Keçiören'in marka değerini yükseltecek vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nde çalışmalar son hızla ilerlerken yıl sonunda projenin yüzde 70'inin tamamlanması ön görülüyor.

Keçiören Gümüşdere projesi 2017 yılında hizmete girecek!

Keçirören'in marka değerini yükseltecek vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. İlçeyi değiştirecek proje toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsıyor.

İstanbul'daki tarım arazisi İSKİ’ye tahsis edilmeyecek!

İstanbul’un en önemli yerel sebze ve meyve kaynağı Sarıyer-Gümüşdere’deki 600 dönümlük tek parça tarım arazisinin bir bölümünün İSKİ’ye tahsis edilmesi kararı İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Gümüşdere’deki arıtma projesi yargıya takıldı!

İstanbul Okmeydanı’ndaki planların iptal edilmesinin ardından yargıdan bir güzel haber de Gümüşdere için geldi. Gümüşdere’deki tarım arazilerinin bir kısmının İSKİ’ye arıtma tesisi yapılması için devredilme kararı 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edild

Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nin fore kazık çalışmaları tamamlandı!

KEÇİÖREN'İN prestij projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Keçiören Belediyesi ile DSİ arasında atılan imzalara sonrasında başlayan inşaat çalışmalarında fore kazık çalışmaları tamamlandı.

Gümüşdere Ihlamur Vadisi Ankara'nın yıldızı olacak!

KEÇİÖREN Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Keçiören Belediyesi ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında atılan imzaların ardından başlayan inşaat çalışmalarında fore kazık çalışmaları tamamlandı.

Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi'nde çalışmalar devam ediyor!

Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi'nde Keçiören Belediyesi ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ ) arasında atılan imzaların ardından başlayan inşaat çalışmaları hız kazandı...

Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi hızla ilerliyor!

Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesiyle Çubuk Çayı temizlenerek, içinde sandalların yüzdüğü, gezintilerin yapıldığı temiz bir çay haline getirilmesi hedefleniyor. Projeyi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak anlattı.

gümüşdere iski tahsis edilmesi Haberi

gümüşdere iski tahsis edilmesi

İstanbul’un Karadeniz kıyısında bulunan ve Avrupa yakasının pazarlarına taze sebze tedarik eden Gümüşdere’nin 600 dönümlük tek parça tarım arazisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 1.sınıf (sulu özel ürün arazisi) tarım alanı olarak kabul ediliyor. 2011 yılında alınan kararla 79 dönümü İSKİ’ye tahsis edilen alanda “İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi” kurulması planlanıyordu. Ancak İstanbul 4. İdare Mahkemesi söz konusu alanın İSKİ’ye tahsis edilmesi kararını, bostanların tarım dışı kullanılmasının hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal etti.


Gümüşdere’de uzun yıllardır tamamen kendi imkânlarıyla oluşturdukları tarla ve seralarda üretim yapan yaklaşık 650 üretici ve ailesi hem açık hem de örtü altı üretim yapıyor. Ancak 2011 yılında Gümüşdere arazisinin 79 dönümü “İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi” kurma amacıyla İSKİ’ye tahsis edildi. Projeye Toprak...