16 / 04 / 2024

Güneş Enerji Santrali (GES)

Güneş Enerji Santrali (GES)

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Polatlı ilçesinde Güneş Enerji Santrali (GES) projesine imar yönünden onay verdi. Güneş Santrali ile ilgili imar plan değişikliği komisyonda "tadilen" onaylandı.

Yükselen Güneş İnşaat Turizm Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yükselen Güneş İnşaat Turizm Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 100 milyon TL sermaye bedeli ile Kurye Net Motorlu Kuryecilik ve Dağıtım Hizmetleri tarafından kuruldu.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrali kurulması için ön lisans sürecinin tamamlandığını belirterek, “İlk etapta 1.5 milyar dolarlık yatırım olacak. Bu rakam katlanarak yükselecek” dedi.

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Aziz Can Dağ, Hasan Saka, Möhör Aktaş ve Songül Kaya ortaklığında kuruldu.

Splunk Güneş Enerji Sistemleri Ve Yazılım Limited Şirketi kuruldu!

Splunk Güneş Enerji Sistemleri Ve Yazılım Limited Şirketi Ataşehir’de  5 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan   Erciyas tarafından kuruldu.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

Şanlıurfalı girişimci arazisini güneş tarlasına çevirdi!

Şanlıurfalı girişimci Sema Güllüoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı hibe desteği sayesinde güneş enerjisi santrali (GES) kurdu.

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Akfen'in Van'daki iki güneş santrali üretime geçti!

Akfen'in Edremit ilçesinde faaliyete başlayan Omicron Ercis ve Omicron Engil güneş santrallerinin toplam kapasiteleri 20 megavat gücünde. Şirketin Van'daki üçüncü santrali ise önümüzdeki yıl devreye girecek. 

Her binaya güneş santrali geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan 17 hedefi açıkladı. Dönmez, bina çatı ve cephelerini ‘güneş santrali’ olarak kullanmayı teşvik edeceklerini belirtti.

Özbek Güneş Enerji Santrali Anonim Şirketi kuruldu!

Özbek Güneş Enerji Santrali Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Serhan Süzer tarafından kuruldu. 

Güneş Ra Enerji Servis Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Güneş Ra Enerji Servis Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 180 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Güneş Enerji Santrali (GES) Haberi

Güneş Enerji Santrali (GES)


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Polatlı'da Güneş Enerji Santrali (GES) projesine imar yönünden onay verdi. 


2'nci Başkanvekili Nail Çimen yönetiminde toplanarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporlarının görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündem konuları karara bağlandı. 


Polatlı Belediyesi Meclisi 'nce uygun görülerek Büyükşehir Belediye Meclisi'nce karara bağlanmak üzere İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'na sunulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nce İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilen Güneş Santrali ile ilgili imar plan değişikliği İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda "tadilen" onaylandı. 


Polatlı ilçesi Yıldızlı Mahallesi'nde kurulacak olan Güneş Enerji Santrali (GLıS) projesi ile ilgili imar planı değişikliğini, Büyükşehir Belediye Meclisi, Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) oranı artırılarak ve plan notu ilavesiyle "tadilen onayı"nı teklif eden İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu'nu "oy birliği" ile karara bağladı.


Ankara...