18 / 04 / 2024

Polatlı'da GES Projesi'ne onay!

Polatlı'da GES Projesi'ne onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Polatlı ilçesinde Güneş Enerji Santrali (GES) projesine imar yönünden onay verdi. Güneş Santrali ile ilgili imar plan değişikliği komisyonda "tadilen" onaylandı.




Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Polatlı'da Güneş Enerji Santrali (GES) projesine imar yönünden onay verdi. 


2'nci Başkanvekili Nail Çimen yönetiminde toplanarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporlarının görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündem konuları karara bağlandı. 


Polatlı Belediyesi Meclisi 'nce uygun görülerek Büyükşehir Belediye Meclisi'nce karara bağlanmak üzere İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'na sunulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nce İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilen Güneş Santrali ile ilgili imar plan değişikliği İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda "tadilen" onaylandı. 


Polatlı ilçesi Yıldızlı Mahallesi'nde kurulacak olan Güneş Enerji Santrali (GLıS) projesi ile ilgili imar planı değişikliğini, Büyükşehir Belediye Meclisi, Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) oranı artırılarak ve plan notu ilavesiyle "tadilen onayı"nı teklif eden İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu'nu "oy birliği" ile karara bağladı.


Ankara Başkent




Geri Dön