26 / 04 / 2024

güney marmaranın en büyük hesi

güney marmaranın en büyük hesi

Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'ndeki en büyük yatırımı olan ve Manyas Barajı bünyesinde 5 milyon 640 bin dolar harcanarak yaklaşık 8 yılda tamamlanan hidroelektrik santral (HES), ulusal elektrik sistemine bağlandı...

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

Güney Egeli İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Egeli İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Dinler tarafından kuruldu.

Güney Egeli İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Egeli İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Dinler tarafından kuruldu.

Dolar 6 ayın en düşük seviyesini gördü!

Yabancı yatırımcının TCMB’nin şahin duruşuna ikna olmaya başlaması dövizde düşüşü hızlandırdı. Dolar dün 7.09 seviyesine inerek yaklaşık 6 ayın en düşük seviyesini gördü.

Güney Projelendirme İnşaat Mühendislik Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Projelendirme İnşaat Mühendislik Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Berkay Güney ve Muzaffer Güney ortaklığında kuruldu.

TOKİ Denizli Güney 118 konut ihalesi yarın!

Denizli İli Güney İlçesi  Tilkilik Mahallesi 118 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Çin ve Güney Kore'den sonra pandemiden 'en az etkilenecek' 3. ülke Türkiye!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "OECD tahminlerine göre Çin ve Güney Kore'den sonra pandemiden 'en az etkilenecek' 3. ülke Türkiye" dedi.

İş yerine dönüşen apartmanlarda 'gürültü' krizi!

İş yerine dönüşen apartmanlarda üst/alt kat komşunun iş yeri olması daha büyük sorun yaratabiliyor. Konutlarda gürültü kirliliği para cezası ise 1192 liradan, 1461 liraya çıktı.

Altının onsu 1.815 dolarla yaklaşık bir haftanın en yüksek seviyesini gördü!

Altının ons fiyatı 1.814,87 dolarla yaklaşık olarak bir haftanın en yüksek seviyesini görmesinden sonra 1.812,75 dolardan alıcı buluyor. 

Dünyanın en yüksek 25 gökdeleni!

Günümüzde Uzak Doğu ve Orta Doğu'da çokça örneğine rastlayabileceğimiz gökdelenler hayata geçirildikleri kentlerin adeta birer simgesi haline gelip turistlerin ilgi odağı oldu İşte dünyanın en yüksek 25 gökdeleni...

güney marmaranın en büyük hesi Haberi

güney marmaranın en büyük hesi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün, alanında Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'ndeki en büyük yatırımı olan ve Manyas Barajı bünyesinde 5 milyon 640 bin dolar harcanarak yaklaşık 8 yılda tamamlanan hidroelektrik santral (HES), ulusal elektrik sistemine bağlandı. AA muhabirinin, DSİ 25'inci Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, inşaatına 1993 yılının aralık ayında başlanan Manyas Barajı'nda, 27 Mart 2008'de su tutuldu. Bandırma ve Manyas ilçeleri ile civarındaki toprakların sulanmasını sağlayacak baraj kapsamında 29 Mayıs 2006'da HES yapımına başlandı. Kurulu gücü 7 bin 500 kilo volt-amper (kVA) olan 3 türbin-genaratör ve yardımcı sistemleri içeren HES'in ilk ünitesinde 8 Şubat 2014'te sulu test çalışmaları başarıyla gerçekleştirildi. HES, diğer ünitelerinin de bitirilmesiyle ulusal elektrik sistemine bağlanarak faaliyete geçirildi. Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) devredilen,...