20 / 04 / 2024

Haciz sorgulama

Haciz sorgulama

Bir kimsenin borcu nedeni ile adına haciz işlemi başlatılıp başlatılmadığı e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, e-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Haciz nasıl konur?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. Peki, haciz nasıl konur?

Hacizli tapu sorgulama!

Alacaklılar, borcunu tahsil etmek için borçluya karşı haciz işlemleri başlatabiliyor. Peki, bir tapuda haciz olup olmadığı nasıl öğrenilir? Hacizli tapu sorgulama nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Haciz harcı 2015!

Alacaklı, borçludan borcunu haciz yolu ile talep edebiliyor. Bunun için alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, ne kadar haciz harcı ödenir? İşte haciz harcı 2015..

Haciz ne zaman başlar?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, haciz ne zaman başlar?

Haciz talebi nasıl yapılır?

Borçlu hakkında hacze başlanılabilmesi için alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması gerekiyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015..

Haciz itirazının iptali!

Takip talebine itiraz edilen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, genel hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir. İşte haciz itirazının iptali..

Değer artış kazancı vergisi sorgulama!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, vergi nasıl sorgulanır? İşte değer artış kazancı vergisi sorgulama..

Kira gelir vergisi sorgulama!

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için vergi ödenmesi gerekiyor. Peki, vergi nasıl sorgulanır? İşte kira gelir vergisi sorgulama işlemleri..

Anayasa Mahkemesi'nden belediyelerin haciz işlemlerine yönelik iptal kararı!

Anayasa Mahkemesi, belediyelerin sadece kendi gösterdikleri mallarına haciz konulabileceğine ve bu işlemin kamu hizmetini aksatacak şekilde yapılamayacağına ilişkin kanun hükümlerini iptal etti.

2000 yılında İş Bankası, Intercontinental Oteli'ne haciz koymuş!

2000 yılında İş Bankası, 32 milyon dolarlık (22 trilyon lira) alacağını tahsil etmek Ceylan Ailesi'nin sahibi olduğu Taksim'deki Ceylan Intercontinental Oteli'nin ekonomik değeri olan taşınır mallarına haciz koymuş.

2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Çevre temizlik vergisi belediyelerin sunduğu çevre hizmetlerinin karşılığı olarak ödeniyor. Çevre temizlik vergisi dönem borçları internet üzerinden öğrenilebiliyor. İşte, 2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Çöp vergisi sorgulama 2015!

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin belediyeye ödemeleri gereken vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Peki, çöp vergisi sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, çöp vergisi sorgulama 2015!

Tarla emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödemesi yapılması gerekiyor. Bir tarla almak istediğinizi düşünelim. Borcu olup olmadığı sorgulanır? İşte tarla emlak vergisi sorgulama işlemleri...

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

Haciz sorgulama Haberi

Haciz sorgulama

Bir kimseye, özel kuruma ya da devlet kurumlarına borcu olan ve bu borç için verilen sürede ödemeyi gerçekleştirmeyen kimseler haciz ile karşı karşıya kalabiliyor. Haciz süreci ile ilgili tüm yasal süreç İcra ve İflas Kanunu kapsamında düzenleniyor. Alacaklı borcun tahsil edilmemesi üzerine icra dairelerine giderek haciz başlatma talebinde bulunabiliyor.

Haciz, yapılan uyarılara, anlaşmalara ve uzlaşma yöntemlerine herhangi bir cevap vermeyip borcunu ödemeyen kişiler hakkında başlatılıyor. Haciz yöntemi ile alacaklılar borcun tahsilini devletin icra dairesi aracılığı ile borçlulardan alırlar.

Ödeme süresi geçen bir borcunuz olduğunu ve adınıza haciz işlemi başlatılıp başlatılmadığı sorgulamak istediğinizi düşünelim. Peki, e-devlet haciz nasıl sorgulanır? 

HACİZ NE ZAMAN BAŞLATILIR?

Alacaklılar; ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı redolunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin haciz konmasını isteyebiliyor.

Haciz istemek...