25 / 04 / 2024

Eve haciz gelirse ne alırlar?

Eve haciz gelirse ne alırlar?

Haczin gerçekleşebilmesi için alacaklının İcra müdürlüklerine talepte bulunması gerekiyor. Ödeme emrine rağmen borç ödenmezse hacze gidiliyor. Peki, eve haciz gelirse ne alırlar?



Eve haciz gelirse ne alırlar?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için takibin kesinleşmiş olması gerekiyor. Takibin kesinleşmesi; ilamsız takiplerde ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde itiraz edilmemesi ve borcun ödenmemesi halinde oluyor. Bu takdirde borçlunun mallarına haciz konulabiliyor. 


İcra müdürlüğü tarafından gönderilen tebligatlar genellikle icra takibi üzerine düzenlenen ödeme veya icra emri içeriyor. Bu tebligatların dikkate alınması gerekiyor.


Tebligatı alan borçlunun tebligatta belirtilenlere uyması gerekiyor. Borçlunun tebligatta belirtilenlere uymaması halinde icra kesinleşmiş oluyor ve alacaklı gayrimenkullerin ve malların haczini talep edebiliyor. Peki, eve haciz gelirse ne alırlar?


Haczi olan eşyalar!

Koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, halı vb. gibi ev eşyaları lüzumlu eşya olup, haczedilmiyor. Fiyatı yüksek, muhafaza ve paraya çevrilmesi kolay, alıcısı bulunabilecek olan LCD, Plazma TV, kurutma makinası gibi eşyalar, haczedilebiliyor. 


Haciz olan eşyalar geri alınır mı?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön