25 / 04 / 2024

Hacizli tapu sorgulama!

Hacizli tapu sorgulama!

Alacaklılar, borcunu tahsil etmek için borçluya karşı haciz işlemleri başlatabiliyor. Peki, bir tapuda haciz olup olmadığı nasıl öğrenilir? Hacizli tapu sorgulama nasıl yapılır? İşte yanıtı..



Hacizli tapu sorgulama!

Haciz işlemleri, İcra ve İflas kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanunen alacaklılar, borcunu tahsil etmek için borçluya karşı haciz işlemleri başlatabiliyor.


İcra Müdürü, borçluya ait olan veya olmayan taşınmaz mallara haciz koyabiliyor. Taşınmaz mallara konulan hacizler, tapuya da şerh edilebiliyor.


Alacaklı, haczolunan mal taşınır ise hacizden itibaren altı ay, taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebiliyor.


Borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağı taşınır hükmünde oluyor. Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabilir.  Hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebilir.


Peki, bir tapuda haciz olup olmadığı nasıl öğrenilir? Hacizli tapu sorgulama nasıl yapılır?


Hacizli tapu sorgulama; taşınmazın bağlı olduğu Tapu Müdürlüğünden yapılabiliyor. Ayrıca, turkiye.gov.tr adresinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama sistemine de giriş yapılarak sorgulama yapılabiliyor.



Hacizli tapu satılır mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön