25 / 04 / 2024

tapu haciz sorgulama

tapu haciz sorgulama

Gayrimenkul alım satım sürecinde olan kimseler tapunun üzerinde haciz olup olmadığını sorgulamak istiyor. Peki, siz de "Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?" soruyorsanız işte yanıtı...

Tapunun üzerinde haciz var mı?

Bir gayrimenkul satın almak isteyen vatandaşların araştırmaları gereken konular arasında haciz de yer alıyor. Peki, tapunun üzerinde haciz var mı? Nasıl ve nereden bakılır?

Hacizli tapu sorgulama!

Alacaklılar, borcunu tahsil etmek için borçluya karşı haciz işlemleri başlatabiliyor. Peki, bir tapuda haciz olup olmadığı nasıl öğrenilir? Hacizli tapu sorgulama nasıl yapılır? İşte yanıtı..

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapuya haciz gelir mi, gelirse satış nasıl olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortak olan bir evin haciz yoluyla satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

e-Devlet web tapu kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte birkaç tıklama ile anında ücretsiz ada parsel sorgulama sistemi...

Gayrimenkul sahipleri, tapu sorgulamalarını hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilmek için e-Devlet sistemi üzerinden T.C. numarasıyla işlem yapabiliyor. 

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Hisseli tapuya haciz konulabilir mi? Mirasçılardan biri icralık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı temel sorularına yanıt arıyor. Onlardan biri de haciz konusudur. İşte bu konuya dair detaylar!

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu yüzden hisseli tapu sahipleri birtakım sorulara yanıt arıyor. İşte onlar!

'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Hemen bakın!

Yeni bir gayrimenkul satın alma arifesinde olan vatandaşlar, zahmete girmeden tapu bilgilerini sorgulamak istiyor. Verilen detaylara göre, tapu sorgulama işlemleri online şekilde yapılabiliyor. 'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Tapu sahipleri dikkat! Öğrenen herkes hemen bunu yapıyor! Siz de bir bakın!

Pek çok tapu sahibi tapu parsel sorgulama nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak ediyor ve araştırıyor. Öğrenen herkes hemen bunu yapıyor. Peki tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? Siz de bir bakın...

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu türüdür. Hisseli tapu ile yapılan işlemler çok sık araştırılmaktadır. Onlardan biri de “Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?” sorusudur. İşte hisseli tapuya dair merak edilenler!

tapu haciz sorgulama Haberi

tapu haciz sorgulama

Tapu satış sürecinde, taşınmazın hacizli olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. Haciz, devletin, bireye ait bir alacağı veya bir kamu alacağını tahsil etmek amacıyla, borçlunun maddi değeri olan bazı mallarına el koyması ve bazı durumlarda borçlunun bu mallarda tasarruf yetkisini kısıtlaması işlemine deniyor.

Borçluların borcunu ödememesi halinde alacaklı, haczolunan mal taşınır ise hacizden itibaren altı ay, taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebiliyor.

Borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağı taşınır hükmünde oluyor. Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabilir.  Hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebilir.

Tapu satın almak üzereyseniz ve "Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?"   diye soruyorsanız işte yanıtı...

TAPUDA HACİZ OLDUĞUNU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Gayrimenkul üzerinde haciz sorgulaması tapu sahipleri...