26 / 04 / 2024

Haçka Yaylası kaçak yapı

Haçka Yaylası kaçak yapı

Trabzon'un Haçka Yaylası'nda meralarda inşa edilen kaçak yapılar, yaylacı kadınlar tarafından sopa, kazma ve küreklerle yıkıldı.

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne  layık görüldü.

İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülünü aldı.

Trabzon Sisdağı Yaylası'ndaki 10 kaçak yapı yıkıldı!

Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesinde yer alan yaylalardaki 10 kaçak yapı yıkıldı. Yıkım ekipleri Sisdağı Yaylası'nda 2, Pazaryeri mevkisinde 3, Hanyanı mevkisinde de 5 olmak üzere 10 kaçak yapıyı yıktı...

Anzer Yaylası'nda kaçak binaların yıkımına ara verildi!

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'ndaki kaçak yapıların yıkımına bir hafta süre ile ara verildi.

Taşköprü Yaylası’nda fırsatçıların kaçak yapıları yıkıldı!

Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası’nda 15 Temmuz Evleri olarak inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı. Ekipler, '15 Temmuz Mahallesi' tabelalarını kaldırarak yıkıma başladı.

Kaçak yapıların olduğu Taşköprü Yaylası’nda milli duygu sömürüsü!

Gümüşhaneliler ve Trabzonlular tarafından ortak kullanım alanı olarak belirlenen Taşköprü Yaylası’nda kaçak bina yapanlar, bölgeye 15 Temmuz adını verdiler. Fırsatçılar, duygu sömürüsü yaparak kendini kurtarmaya çalışıyor.

Perşembe Yaylası’ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'nun Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nda 31 Aralık 2017’den sonra inşa edilen kaçak ve ruhsatsız yapılar yıkılıyor.

Haçka Yaylası'ndaki kaçak yapılar sopalarla yıkıldı!

Trabzon'un Haçka Yaylası'nda meralarda inşa edilen kaçak yapılar, yaylacı kadınlar tarafından sopa, kazma ve küreklerle yıkıldı.

Ayder'de kaçak yapıya jandarma engeli!

Rize’de imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen ve uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için gün sayan ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kaçak yapılaşma çalışmaları devam ediyor. 

Ayder’de 1700 kaçak yapı yıkılıyor!

TOKİ Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm faaliyetleri yapacak. Yaylalarda ilk etapta tespit edilen 1700 kaçak yapı yıkılacak. 

Sisdağı Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Trabzon ve Giresun'un ortak olarak kullandığı Sisdağı Yaylası'nda kaçak olan 11 ev yıkıldı. Doğu Karadeniz'in yaylalarında evi olan vatandaşlar tedirgin oldu...

Haçka Yaylası kaçak yapı Haberi

Haçka Yaylası kaçak yapı

Trabzon'un Düzköy ilçesindeki Haçka Yaylası'nda inşa edilmiş kaçak yapılar gerginliğe neden oldu. Ortak kullanılan meralarda bulunan kaçak yapılar, yaylacı kadınlar tarafından sopa, kazma ve küreklerle yıkıldı.

Yaylalarda izinsiz yapılaşma

Hürriyet'ten Selçuk Başar ve Tolga Sağlam'ın haberine göre, kaçak yapıları yıkan yaylacı kadınlar,  "Bunu kime sordunuz da yaylanın ortasına yaptınız?" dedi. Vatandaşlar, hayvanlarını otlatamadıkları, meraların yok olduğunu iddia etti. 

Meranın ortasında yapı 

Hayvancılık işiyle uğraşan Zehra Akbal, yabancıların yaylaların ortasına yapılar inşa ettilerini söyleyerek, "Meramızda ev yapmaya kalktılar. Biz de kadınlarla toplanıp, meramıza sahip çıktık. Meramıza yabancı gelmesin. Biz burada hayvancılık yapacağız" açıklamasında bulundu. 

Meramız bize kalsın

Yaylada bulunan Fadime Atmaca ise "Meramıza ev yapanlar terörist midir, kimdir? Ne olduğu belirsiz. Gelmişler meramıza, 'Ne yapıyorsunuz?' diye soruyoruz; 'Ev yapıyoruz' diye cevap alıyoruz. 'Biz ustayız, ekmek parası...