29 / 03 / 2024

Haçka Yaylası'ndaki kaçak yapılar sopalarla yıkıldı!

Haçka Yaylası'ndaki kaçak yapılar sopalarla yıkıldı!

Trabzon'un Haçka Yaylası'nda meralarda inşa edilen kaçak yapılar, yaylacı kadınlar tarafından sopa, kazma ve küreklerle yıkıldı.



Trabzon'un Düzköy ilçesindeki Haçka Yaylası'nda inşa edilmiş kaçak yapılar gerginliğe neden oldu. Ortak kullanılan meralarda bulunan kaçak yapılar, yaylacı kadınlar tarafından sopa, kazma ve küreklerle yıkıldı.

Yaylalarda izinsiz yapılaşma

Hürriyet'ten Selçuk Başar ve Tolga Sağlam'ın haberine göre, kaçak yapıları yıkan yaylacı kadınlar,  "Bunu kime sordunuz da yaylanın ortasına yaptınız?" dedi. Vatandaşlar, hayvanlarını otlatamadıkları, meraların yok olduğunu iddia etti. 

Meranın ortasında yapı 

Hayvancılık işiyle uğraşan Zehra Akbal, yabancıların yaylaların ortasına yapılar inşa ettilerini söyleyerek, "Meramızda ev yapmaya kalktılar. Biz de kadınlarla toplanıp, meramıza sahip çıktık. Meramıza yabancı gelmesin. Biz burada hayvancılık yapacağız" açıklamasında bulundu. 

Meramız bize kalsın

Yaylada bulunan Fadime Atmaca ise "Meramıza ev yapanlar terörist midir, kimdir? Ne olduğu belirsiz. Gelmişler meramıza, 'Ne yapıyorsunuz?' diye soruyoruz; 'Ev yapıyoruz' diye cevap alıyoruz. 'Biz ustayız, ekmek parası peşindeyiz' dediler. Onlara 'Nereden izin aldınız, kim gönderdi sizi?' diye sorunca cevap vermiyorlar. O zaman biz de orayı kadınlarla birlikte yıktık. Mera bize kalsın, hayvancılık yapalım" şeklinde konuştu. 

Yapılaşmaya karşı önlem alınmalı

Yaylada birilerinin izinsiz olarak yapı inşa ettiğini söyleyen Düzköy ilçesine bağlı Cevizlik Mahallesi'nin muhtarı Yüksel Akbal, kaçak yapılaşmaya karşı önlem alınması gerektiğini söyledi Akbal, "Kadınlarımızdan Allah razı olsun. Gidip, müdahale ettiler. Bizi orada tehdit ettiler. Müdahale sırasında jandarma geldi. Bu meralar elimizden gidiyor. Hayvanlarımızı otlatmaya yollayamıyoruz; çünkü oralar yabancılarla doldu. İnsanların kim olduğu belli değil. Çocuklarımıza ne olur, diye korkuyorum. Yetkililer, çok duyarsız kalıyorlar" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön