26 / 04 / 2024

hafriyat taşıyan araçlara GPS zorunluluğu

hafriyat taşıyan araçlara GPS zorunluluğu

Konya Büyükşehir Belediyesi, hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarının depolama alanları dışındaki yerlere kaçak dökülmelerini önlemek amacıyla hafriyat taşıyan araçlara GPS cihazı zorunluluğu getirildiğini duyurdu.

Benzin ve motorin zamlarından sonra LPG'li araçlara talep arttı: Daha az maliyetli!

Benzin ve motorin fiyatlarına peş peşe yapılan zamların ardından, daha uygun maliyetli olduğu gerekçesiyle LPG'li araçlara talep artmaya başladı.

Naktaş Hafriyat Taşımacılık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Naktaş Hafriyat Taşımacılık İnşaat Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kurban Karaçavuşoğlu tarafından kuruldu.

Elektrikli ve hibrit araçlara ilginin artması tedarikte aksaklıklara neden oldu! 

Otomotiv sektörünün elektrikli ve hibrit araçlara yönelmesiyle birlikte, üst düzey ana sanayi üreticileri ve yan sanayi firmaları, hassas parçaların taşınmasında ve tedarikte  sorun yaşamaya başladı.

Yeni binalarda elektrikli şarj ünitesi zorunlu! Bina ve AVM'lerde kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı?

Türkiye’de elektrikli araçlara olan talep yılın ilk 9 ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 862,8 arttı. Peki bina ve AVM otoparklarında kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı? İşte o rakamlar...

Tesla'da hemen teslim sıfır araçlara 250 - 300 bin TL'lik şok indirim!

Türkiye'de elektrikli otomobil satışlarının zirvesine oturan Tesla, hemen teslim edilebilecek modellerinde büyük indirime gittiğini duyurdu. Tesla'da hemen teslim sıfır araçlara 200 bin ve 431 bin TL'lik şok indirim...

Akaryakıt istasyonlarında son dakika değişikliği! Akaryakıt alan araçlara takılacak! Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Akaryakıt istasyonlarına, akaryakıt alan araçların bilgisini aktaran taşıt tanıma okuyucu sistemini, 2024 yılının sonuna kadar en az bir pompalarına taktırma zorunluluğu geldi. İşte ayrıntılar...

Elektrikli araçlara talep artınca şarj istasyonlarının sayısı da katlandı!

Küresel iklim krizi ve fahiş benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlara artan taleple birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı da Türkiye genelinde 4 bine dayandı.

Benzin 40 liraya dayanınca, elektrikli araçlara talep patladı!

Akaryakıt zamlarına gelen fahiş zamlar sürücüleri elektrikli araçlara yönlendiriyor. Kilometre başına 1,52 TL olan benzin masrafı, elektrikli araçta 0,46 liraya kadar geriliyor. Otomotiv sektörü yetkilileri elektrikli araçlara olan talebin artacağını öngörüyor.

Hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranlarında güncellemeye gidildi ve 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ile mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için katına yükseltildi. Peki hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Kiralık araçlara talep arttı! Aylık araç kiralama 25 bin liradan başlıyor!

Kurban Bayramı tatili öncesinde kiralık araçlara talep arttı. Aylık kiralama ücretleri 25 bin TL'den başlarken uzamanlar dolandırılmamak için uyarılarda bulundu. İşte uzmanlardan araç kiralayacak kişilere öneriler...

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

2023 Haziran Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Son dakika Fed faiz kararı açıklanıyor!

Piyasalarda hareketlilik devam ediyor. 2023 Haziran Fed faiz kararı açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? soruları yanıt arıyor. Altın ve dolar gibi piyasaları etkileyecek olan kararın saat kaçta olacağı araştırılıyor. Son dakika Fed faiz kararı açıklanıyor...

Sıfır araçlara sürpriz zam kararı! Yeni fiyatlar aklınızı başınızdan alacak!

Sıfır otomobil bulmak ve almak resmen olanaksız hale geldi. Kur farkından kaynaklanan artışın yanında bir kötü haber de otomobil piyasası temsilcilerinden geldi. Sıfır araçlarda mayıs ayında fiyatlara zam geleceği duyuruldu. İşte sıfır otomobil fiyatlarına ilişkin son dakika haberinin ayrıntıları...

hafriyat taşıyan araçlara GPS zorunluluğu Haberi

hafriyat taşıyan araçlara GPS zorunluluğu


Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin aldığı kararla, hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atığı taşıyan araçlara uydu araç takip sistemine uyumlu, damper hareketlerine duyarlı GPS cihazı taktırılması zorunluluğu getirdi. Büyükşehir Belediyesi, uygulamayı ilgililere tebliğ etmeye başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, hafriyat taşıma ve depolama ile ilgili yeni standartlar belirlenerek, yeni oluşturulan denetim ekipleri ile kontrollerin sürdüğü belirtildi. Bu kapsamda, hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atığı taşıma konusunda faaliyet gösteren firma ve kuruluşlara, taşıyıcı her kamyonun damperlerinin sarı renge boyanması, damper üzerine “Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma Aracı” ibaresinin yazılması ve plakalarının okunur şekilde yazılarak taşıma izin belgesi almaları ve kaçak döküm yapmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.


Konya Büyükşehir Belediyesi, UKOME’nin kararı ile hafriyat malzemelerinin...