29 / 03 / 2024

Hafriyatta çipli kamyon dönemi

Hafriyatta çipli kamyon dönemi

Ankara'da inşaatlardan çıkan hafriyatların dökülmesine ilişkin işlemler, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 29 yıllığına ANFA A.Ş'ye verildi. Meclisten geçen karara göre hafriyat kamyonlarına çip takılacak ve kaçak hafriyatın önüne geçilecek...

Hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 3,5 milyar dolar oldu

Türkiye'de ocak-eylül dönemi arasında, hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı, 3 milyar 480 milyon 497 bin dolar olarak gerçekleşti.

Tedarik sorunu kamyon devini vurdu! İflas bayrağını çekmek üzere

Dünya genelinde özellikle teknoloji tabanlı kriz giderek genişliyor. Tedarik sıkıntıları ve sermayeye erişim gibi zorluklar firmaları zor duruma düşürüyor. Bu kez İsveç merkezli Kamyon devi Volta Trucks iflas başvurusunda bulunacağını duyurdu.

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...

Elektrik zammı fabrikaların üretim maliyetini yükseltti. Başta temel gıda ürünleri olan şeker, un, ekmek, makarna, yağ olmak üzere beyaz eşyadan ayakkabıya, tekstilden temizlik malzemelerine kadar iğneden ipliğe hemen her ürüne zam yağacak. İşte zam gelmesi beklenen ürünler...

381 bin 376 yapıdan, 30 milyon 388 bin 676 çipli beton numunesi alındı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 381 bin yapının betonu, 30 milyondan fazla çipli beton numuneyle denetlenecek.

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 2023'ün ilk yarısında 2,4 milyar dolar oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-haziran 2023 döneminde 2 milyar 421 milyon 32 bin dolar şeklinde oldu.

A101’de iğneden ipliğe indirim geldi! Orta boy valiz 399 TL’ye, teleskop 239 TL’ye, yeşil mercimek 34,90 TL’ye düştü!

6 Temmuz’da A101’de hangi ürünlerin indirime gireceği açıklandı. Buna doğrultuda, iğneden ipliğe indirim geldi! Bu kapsamda, orta boy valiz 399 TL’ye, teleskop 239 TL’ye, yeşil mercimek 34,90 TL’ye düştü. İşte 6 Temmuz Perşembe A101 fiyat listesi...

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni çipli kimlik alacaklar dikkat!

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış

Zincirlikuyu'daki Çiftçi Towers'ın müteahhidine iflas kararı! Kamyon fabrikası arazisi ailenin malvarlığını tüketti

İstanbul'un en değerli bölgesinde önceden kamyon fabrikası olan araziye inşa edilen Çiftçi Towers'ın akıbeti mük sahiplerini zora soktu. 2011 yılında yapımına başlanan ancak henüz tamamlanamayan Çiftçi Towers’ın yapım şirketi Çiftçi Gayrimenkul iflas etti.

Kırmızı ete yeni zam gelecek mi? Et ve Süt Kurumu’ndan kırmızı et açıklaması

Enflasyon ve girdi maliyetlerinin artması nedeniyle iğneden ipliğe zam furyası devam ederken, kırmızı ete gelen zamma ilişkin Et ve Süt Kurumu’ndan açıklama geldi. Açıklamada fiyat dengesinin sağlanabilmesi için tüm araçların kullanılacağı belirtildi.

Bir sigara grubu daha ürünlerine 2 lira zam yaptı! İşte zamlı fiyat listesi

Türkiye'de yüksek seyreden enflasyon 'iğneden ipliğe' her alanda vatandaşı yoğun zam yağmuruna tutuyor. Yılbaşından bu yana iki kez zamlanan sigara fiyatlarına Mayıs başında yeniden zam geldi. Bir sigara grubu ürünlerine 2 lira zam yaptı.

Yılda bir buçuk milyon lira maaşla şoför aranıyor! İş ilanındaki detaylar şaşkına çevirdi! 200 bin lira da ikramiye

Dünyada yaşanan pandemi süreci ekonominin dengesini de bozdu. Bu dönemde bazı meslekleri yapanların köşeyi dönmesi işten bile değil. Evet şoförlerden bahsediyoruz. Kamyon şoförlüğü mesleği tedarik zincirinde kritik bir role sahip ve bu işi yapanların yılda 1,5 milyon lira kazanması mümkün..

Apple, iPhone SE 3 ve yeni Mac'lerin tanıtılacağı tarihi duyurdu! İşte fiyatı ve özellikleri...

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, iPad Air 5, iPhone SE 3 ve M2 çipli MacBook Pro'nun tanıtılacağı tarihi açıkladı. 

Türkiye'de 10 bin 250 bina dijital kimliğe kavuştu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapı denetimi tamamlanan toplamda 10 bin 250 binaya QR kodlu ve RFID çipli sertifika levhası yerleştirildi.

Hafriyatta çipli kamyon dönemi Haberi

Hafriyatta çipli kamyon dönemi

Ankara'da inşaatlardan çıkan hafriyatların dökülmesine ilişkin işlemler, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 29 yıllığına ANFA A.Ş'ye verildi. Meclisten geçen karara göre hafriyat kamyonlarına çip takılacak ve kaçak hafriyatın önüne geçilecek. Başkent'te inşaat sektörü her geçen gün daha hızlı bir şekilde büyürken, inşaatlardan çıkan hafriyat atıkları da sorun olmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi, inşaatlardan çıkan hafriyatlara ilişkin tüm işlemlerinin ANFA A.Ş tarafından yapılmasına karar verdi. Karar Meclis'te oy çokluğuyla kabul edilirken, CHP grubu, kiralama süresinin 29 yıl olmasına tepki gösterdi. 


Meclisten geçen karara göre ANFA, hafriyatların her türlü işlemlerini yapabilecek. ANFA'ya verilen yetkiler arasında hafriyat alanlarının belirlenmesi, ağaçlandırılması ve her türlü bakım ve onarım işlemlerinin yapılması da var. 

Yapılacak çalışmayla kaçak hafriyat dökümünün önüne geçilebilmesi için hafriyat taşıyacak kamyonlara çip takılacak. Navigasyon çipi...