24 / 04 / 2024

Hafriyatta çipli kamyon dönemi başlıyor!

Hafriyatta çipli kamyon dönemi başlıyor!

Ankara'da inşaatlardan çıkan hafriyatların dökülmesine ilişkin işlemler, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 29 yıllığına ANFA A.Ş'ye verildi. Meclisten geçen karara göre hafriyat kamyonlarına çip takılacak ve kaçak hafriyatın önüne geçilecek...



Ankara'da inşaatlardan çıkan hafriyatların dökülmesine ilişkin işlemler, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 29 yıllığına ANFA A.Ş'ye verildi. Meclisten geçen karara göre hafriyat kamyonlarına çip takılacak ve kaçak hafriyatın önüne geçilecek. Başkent'te inşaat sektörü her geçen gün daha hızlı bir şekilde büyürken, inşaatlardan çıkan hafriyat atıkları da sorun olmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi, inşaatlardan çıkan hafriyatlara ilişkin tüm işlemlerinin ANFA A.Ş tarafından yapılmasına karar verdi. Karar Meclis'te oy çokluğuyla kabul edilirken, CHP grubu, kiralama süresinin 29 yıl olmasına tepki gösterdi. 


Meclisten geçen karara göre ANFA, hafriyatların her türlü işlemlerini yapabilecek. ANFA'ya verilen yetkiler arasında hafriyat alanlarının belirlenmesi, ağaçlandırılması ve her türlü bakım ve onarım işlemlerinin yapılması da var. 

Yapılacak çalışmayla kaçak hafriyat dökümünün önüne geçilebilmesi için hafriyat taşıyacak kamyonlara çip takılacak. Navigasyon çipi yerleştirilen kamyonun nerede olduğu ve hangi noktaya hafriyat döktüğü anında tespit edilecek. 


HAFRİYAT ALANLARİ AĞAÇLANDIRILACAK 



ANFA'nın belirlediği alanlar dışında hafriyat dökümü yapılamayacak. Kaçak hafriyat taşıyan araçlara cezai işlem uygulanacak. Ayrıca ANFA tarafından hafriyat döküm işlemlerinin tamamlandığı alanlarda ağaçlandırma çalışması yapılacak. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön