24 / 04 / 2024

hakan safi derince limanı projesi

hakan safi derince limanı projesi

Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ adına açıklamalarda bulunan Safi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Derince'ye yakışır şekilde bir liman yapacaklarını söyledi.

Hürriyet Kaplan: Safi Port Derince Limanı dolgu alanı projesi durduruldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Safi Holding'in limana yapacağı 400 bin metrekare dolguyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, buna rağmen dolgu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısına bekle

Safi Port’un yapacağı 400 metrekare dolgu alanı, rıhtım, dip taraması ve yeni otoyol bağlantısını içine alan ÇED toplantısı yapıldı. ÇED toplantısına beklenen ilgi olmadı.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.

Derince Limanı 350 milyon dolarlık dev yatırımla büyüyecek!

GİRESUN’dan 1960’larda İstanbul’a göç eden Safi ailesi, işletme hakkını geçen yıl aldığı Derince Limanı’nı da 350 milyon dolarlık dev yatırımla 4 ila 6 kat büyütecek.

Kocaeli Derince'deki deniz doldurma projesine durdurma!

Kocaeli'deki "Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi" için verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının yürütmesi durduruldu.

Safi Holding'in Derince Limanı açıklaması!

Danıştay‘ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği Derince Limanı ile ilgili Safi Holding’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada kararın yatırımlara engel teşkil edecek bir karar olmadığını vurgulandı.

Derince Limanı'na 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak!

350 milyon dolar ilave yatırım şartı ile Derince Limanı’nı 39 yıllığına kiralayan ve yaklaşık 1 yıldır işleten Safi Holding yetkilileri, düzenlenen basın toplantısında limana 1 milyar dolar yatırım yapılacağını belirtti.

Derince Limanı'na yapılacak dolgu projesine ÇED gerekli değildir kararı!

Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki Derince Limanı 39 yıllığına Safi Holding'e kiralanarak Safi Port adını alırken, Kocaeli Valiliği limana 400 bin metrekare dolgu yapılması için hazırlanan proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı verdi.

Espadon Turizm ve Yapı Endüstrisi Anonim Şirketi kuruldu!

Espadon Turizm ve Yapı Endüstrisi Anonim Şirketi, Mustafa Hakan Safi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Ali Sinan Safi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 6 milyon TL sermaye ile 11 Şubat'ta Kartal'da kuruldu.

Safi Holding 2016'da İzmir Limanı ihalesine girmeyi planlıyor!

Derince Limanı'nın ardından yeni yatırımlarla projelerini genişletmek istediklerini söyleyen Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, İzmir için ihaleye gireceklerini açıkladı. 

Derince Limanı 3 kat büyütülecek!

İhalesini Safi Holding'in kazandığı Derince Limanı, 350 milyon dolarlık ek yatırımla 3 kat büyütülecek. 4 yılda bitirilmesi planlanan limana ihale bedeli ile birlikte yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

Derince Limanı'nı büyütmek için denize dolgu yapılacak!

Safi Holding Derince Limanı'nda şu anda mevcut kullanılan 450 bin metrekarelik liman alanını, deniz dolgusu ve ilave rıhtımlarla 3 kat genişletecek.

Derince Limanı 543 milyon dolara Safi Holding'in!

2014 yılının değeri en büyük 10 işlemi içerisinde yer alan Derince Limanı'nın devir işlemi gerçekleşti. Safi Holding, 543 milyon dolarlık ödeme yaparak limanı teslim aldı.

hakan safi derince limanı projesi Haberi

hakan safi derince limanı projesi


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Derince Limanı'nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ adına açıklamalarda bulunan Safi, ihalenin beklentileri dahilinde gerçekleştiğini belirtti. İhaleye öncesinde hazırlandıklarını anlatan Safi, şöyle konuştu: "İnşallah Derince'ye yakışır şekilde bir liman yapacağız ve bunun da en kısa sürede projelerini açıklayacağız. Rakiplerimizi biliyorduk, doğru şekilde değeı' lendirdik. Bu rakamlara hazır olarak geldik, hayırlı olsun. Bütçemiz biraz daha fazlaydı ama bu rakamlara ulaşmamız zor olmadı. Finansman konusunda a, b ve c planlarımız var."dedi 


Mavi Kocaeli...