08 / 05 / 2024

hakimlerin mallarına el konulacak mı

hakimlerin mallarına el konulacak mı

Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı olan 3 bin 49 hakim ve savcının mal varlıklarına el konulması talep edildi.

Hollanda'da hükümet ev kiralarına el koydu! 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak!

Hollanda'da hükümet tarafından özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriliyor. Buna göre, 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak. İşte ayrıntılar...

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

Konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el konulacak!

İtalya’da mahkeme, Amerikan merkezli kısa ve uzun vadeli konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el koyulmasına karar verdi.

Otomotiv piyasası rahatladı sıra geldi temel tüketim mallarına!

Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat ve yanıltıcı reklamlar gibi bir çok konudaki mücadelesine iş dünyasından tam destek geldi. İkinci el ve sıfır araçta sorunların çözüldüğünü belirten iş dünyası temel tüketimdeki fahiş fiyat ve stokçuluk lobisine dikkat çekti.

Hacizli konut satılır mı?

Haciz işlemi, alacaklıların borç tahsilatını gerçekleştirmek amacıyla çeşitli taşınmaz mallarına el koyma yöntemini ifade eder. İcra Müdürlüğü tarafından belirlenen süre içinde borçlu tarafından borcun ödenmemesi durumunda, söz konusu taşınmaz mülklerin satışı gerçekleştirilir.

MASAK'tan kripto para borsası FTX ile ilgili flaş karar! Mal varlıklarına el konuldu

MASAK’ın FTX hakkında açtığı soruşturma kapsamında şirket sorumlusu Sam Bankman-Fried ve diğer ilgililerin mal varlıklarına el konulduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısına yüzde 100’e yakın zam yapmak istedi. Buna itiraz eden kiracı, haberi olmadan evden çıkartıldı. Ev sahibi iddiaya göre kiracının eşyalarına el koydu. Evden çıkarılan kiracı şimdi ne eşyalarını alabiliyor ne de sitenin kapısından içeri girebiliyor.

Zabıtanın sarımsak tezgahına el koyduğu yaşlı adamın gözyaşları Twitter'da gündem oldu

Ekonomik sıkıntılar içinde hayatını devam ettirmek için seyyar tezgahta sarımsak satan yaşlı bir adamın tezgahına zabıta ekipleri tarafından el konuldu. Olay sonrası yaşlı adamın gözyaşları Twitter'da gündem oldu.

İtalya'da Rus milyarderlerin mal varlıklarına el konuyor!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla Avrupa Birliği  tarafından uygulanan yaptırımlar dahilinde şu ana kadar 5 Rus milyarderin İtalya'daki mal varlıklarına el kondu.

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.

Faruk Fatih Özer'in Binance'deki paralarına el konulması için talep!

Thodex soruşturması kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne savcılığın yazı yazarak firari şüpheli Faruk Fatih Özer’in Binance’deki kripto paralarına el konulması için talepte bulunuldu.

Kardeşin borcu nedeniyle ortak arsa haczedilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babadan miras kalan arsaya kardeşiyle ortak olan bir okuyucunun, kardeşinin borcundan dolayı arsaya ve diğer mallarına haciz gelme durumu soruldu.

hakimlerin mallarına el konulacak mı Haberi

hakimlerin mallarına el konulacak mı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 3 bin 49 hakim ve savcının mal varlıklarına el konulması talep edildi.


Alınan bilgiye göre, Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca açığa alınan 3 bin 49 hakim ve savcının mal varlıklarına el konulması istendi.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, nöbetçi sulh ceza mahkemesine yapılan başvuruda, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 128. maddesi gereğince, şüpheli hakim ve savcıların taşınmazlarına, ulaşım araçlarına, banka veya diğer mali kurumlardaki her türlü hesaplarına, her türlü hak ve alacaklarına, kıymetli evrakına, ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına ve diğer mal varlığı değerlerine el konulması talep edildi.


CMK'nın 128. maddesinde "Soruşturma veya...