20 / 04 / 2024

haksız tahsilat

haksız tahsilat

Elektrik dağıtım şirketleri daha önce de çalışanlarının temsil ve konaklama gibi giderlerini faturalara aksettirerek abonelerden tahsil ediyordu. Bakın yıllarca vatandaştan hangi harcamayı tahsil etmişler.

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 

RADAR Sistemi ile gayrimenkul fırsatçılarıyla da mücadele ediliyor. Gayrimenkuldeki fırsatçılar, haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar tek tek tespit edildi. İşte ayrıntılar... 

'Günlük konut kiralamaya belge zorunluluğu haksız rekabeti önleyecek'! 1 Ocak 2024'te başlıyor!

Konutların tek seferde 100 günden kısa süreli turizm amaçlı kiralanmasına dair esaslar belirlendi. Böylece izin belgesi için e-Devlet üzerinden başvuru yapılacak. Söz konusu uygulamadaki belge zorunluluğunun haksız rekabeti önleyeceği bekleniyor.

Perakende sektöründe tehlike çanları! Yerel zincirler isyanda: “Böyle giderse kepenk kapatacağız”

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, sektördeki tekelleşmeye dikkat çekerek acil önlem alınması çağrısında bulundu. Haksız rekabete karşı olduklarını söyleyen Düzgün, üç kuşaktır bu işi yapan yerel zincirlerin böyle giderse kepenk kapatmak zorunda kalacağını kaydetti.

Ev sahipleri dikkat: Yüksek kiraya haksız kazanç cezası geliyor, hapis yatabilirsiniz...

Fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine hapis ve para cezası geliyor. Söz konusu fahiş zamların önüne geçmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekirse ceza uygulanacağını söylemişti.

Yellen: Çin, ABD'nin haksız ticaret endişelerini gideremedi!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin'in ABD'nin gümrük vergilerinde artış uygulamasına neden olan haksız ticaret uygulamalarını ele almakta başarısız olduğunu ve ülkesinden Çin'e giden yatırımları kontrol etme şanslarının yüksek olduğunu söyledi.

Özel okullara fahiş ücret ödeyen veliler dikkat! Fazla parayı böyle geri alacaksınız!

Çocuklarını özel okullarda okutan ailelerin çilesi bitmek bilmiyor. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zam oranı açıklanmamasına rağmen, fiyatları aşırı yükselten özel okullar, şimdi de haksız zamlar karşısında sesini yükselten aileleri hedef alıyor. Ancak her şeye rağmen, ödediğiniz fazla

Kiracılar dikkat! 6 ay kuralını kimse bilmiyor! Bunu yaparsanız ev sahipleri haklı çıkar! 

Ev sahipleri ve kiracılar son dönemde sık sık karşı karşıya geliyor. Her iki taraf da bazı durumlarda haklı bazı durumlarda haksız oluyor. Problemleri aralarında halledemeyen ev sahibi ile kiracılar mahkemelerin yolunu tutuyor. 

Bakanlık, haksız zamların ihbarı için numara paylaştı!

Ticaret Bakanlığı, vatandaşlara haksız zamların ihbarı için 'Alo 175 Çağrı Merkezi'ne başvurulabileceğini hatırlattı.

Fırsatçı ev sahipleri orantısız kazanç sağlıyor!

Starcom'un köşe yazarlarından Ersoy Dede bugünkü köşe yazısında ev sahiplerinin kiralara uyguladığı fahiş zamlar nedeniyle haksız kazanç sağladıklarını kaleme aldı.

Haksız tahliye halinde kira ödenir mi?

Yaşanan kiralık ev sıkıntısı ve artan kiralar ev sahibi ve kiracı kavgalarını da katladı. Peki son zamanların gündem konuları arasında yer alan haksız tahliye durumunda ne yapılır? Haksız tahliye halinde kira ödenir mi?

Emlakçılıkta haksız rekabet ortadan kalkacak! 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik dahilinde emlak aracılık faaliyetlerinin, sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabileceğine dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayınladı. Prokule Türkiye Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Hasan Gürlek söz konusu yeni yönetmeliği değerlendirdi.

Murat Hazinedar'a haksız mal varlığı davası!

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve meclis üyesi Çetin Kırışgil’e haksız mal edindikleri gerekçesiyle dava açıldı. Savcılık, Hazinedar ve Kırışgil için 8 yıl hapis ve 10 milyon para cezası talep edildi...

Konut satışında haksız fiyat artışına ceza uygulaması!

Konut satışlarındaki haksız fiyat artışları için yeni düzenlenme yapıldı. Fahiş fiyatla konut satanlara 100 bin TL'ye kadar para cezası uygulanabiliyor. Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimle birlikte konut fiyatları da tavan yaptı. Peki bu konuda vatandaşların hakkı nedir?

haksız tahsilat Haberi

haksız tahsilat

Özel dağıtım şirketleri faturalara ekledikleri harcama kalemleri ile vatandaşın elektrik faturasını şişiriyor.  Elektrik faturası en genel şekliyle aktif enerji bedeli, elektrik dağıtım bedeli, elektrik tüketim vergisi ve KDV'den oluşuyor ancak detaylanan kalemler nedeniyle vatandaş elektrik faturasını okumakta güçlük çekiyor. Hatta öyle ki İngiltere'de yapılan bir araştırma o ülkedeki faturaların da karmaşık ve anlaşılmaz olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 75 olduğunu gösteriyor. Benzer bir karmaşa ülkemizde de yaşandığı için dağıtım şirketlerinin bu tür kurnazlıkları kolay kolay anlaşılamıyor.

Sayıştay hukuksuzluğu tespit etti

Sayıştay, elektrik dağıtım şirketlerinin kanuna aykırı olarak 2016-2020 döneminde 117.5 milyon liralık Ar-Ge harcamasının vatandaştan haksız yere alındığını tespit etti ve uygulamanın durdurulmasını istedi. Elektrik dağıtım şirketleri daha önce de çalışanlarının temsil ve konaklama gibi giderlerini faturalara aksettirerek abonelerden tahsil ediyordu.

Vatandaşın cüzdanını...