26 / 04 / 2024

Elektrik faturasına eklendi vatandaş kuzu kuzu ödedi. İşte faturaları şişiren o yöntem

Elektrik faturasına eklendi vatandaş kuzu kuzu ödedi. İşte faturaları şişiren o yöntem

Elektrik dağıtım şirketleri daha önce de çalışanlarının temsil ve konaklama gibi giderlerini faturalara aksettirerek abonelerden tahsil ediyordu. Bakın yıllarca vatandaştan hangi harcamayı tahsil etmişler.



Özel dağıtım şirketleri faturalara ekledikleri harcama kalemleri ile vatandaşın elektrik faturasını şişiriyor.  Elektrik faturası en genel şekliyle aktif enerji bedeli, elektrik dağıtım bedeli, elektrik tüketim vergisi ve KDV'den oluşuyor ancak detaylanan kalemler nedeniyle vatandaş elektrik faturasını okumakta güçlük çekiyor. Hatta öyle ki İngiltere'de yapılan bir araştırma o ülkedeki faturaların da karmaşık ve anlaşılmaz olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 75 olduğunu gösteriyor. Benzer bir karmaşa ülkemizde de yaşandığı için dağıtım şirketlerinin bu tür kurnazlıkları kolay kolay anlaşılamıyor.

Sayıştay hukuksuzluğu tespit etti

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön