26 / 04 / 2024

Elektrik faturasına eklendi vatandaş kuzu kuzu ödedi. İşte faturaları şişiren o yöntem

Elektrik faturasına eklendi vatandaş kuzu kuzu ödedi. İşte faturaları şişiren o yöntem

Elektrik dağıtım şirketleri daha önce de çalışanlarının temsil ve konaklama gibi giderlerini faturalara aksettirerek abonelerden tahsil ediyordu. Bakın yıllarca vatandaştan hangi harcamayı tahsil etmişler.



Sayıştay, elektrik dağıtım şirketlerinin kanuna aykırı olarak 2016-2020 döneminde 117.5 milyon liralık Ar-Ge harcamasının vatandaştan haksız yere alındığını tespit etti ve uygulamanın durdurulmasını istedi. Elektrik dağıtım şirketleri daha önce de çalışanlarının temsil ve konaklama gibi giderlerini faturalara aksettirerek abonelerden tahsil ediyordu.

Vatandaşın cüzdanını boşaltan elektrik faturalarının, kanuna aykırı şekilde çıkarılan tebliğle yükseltildiği anlaşıldı. Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Sayıştay, elektrik dağıtım şirketlerinin özel harcama kalemlerini vatandaşın kesesine yüklediğini ortaya çıkardı. Vatandaştan haksız para toplandığını tespit eden Sayıştan bu yanlıştan dönülmesi için şirketleri uyardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön